Udruge slijepih Istarske županije obilježila 70. godišnjicu

Svečano obilježavanje 70. godišnjice od osnutka Udruge slijepih Istarske županije održalo se u petak, 24. rujna 2021. u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

 

U sklopu prigodnog programa predstavljen je referat o “70 godina organiziranog rada za slijepe u Istri”, istaknutim pojedincima i pravnim osobama podijeljena su pismena i posebna priznanja za značajan doprinos razvoju Udruge slijepih Istarske županije, a uzvanike su vokalnom izvedbom i pratećim klavijaturama zabavljale Vilma Grazia Žmak i Veronika Ravlić.   

 

Svečanoj obljetnici prisustvovali su gosti iz partnerskih i suradničkih udruga iz zemlje i inozemstva, kao i predstavnici kabineta Ureda župana Istarske županije – Regione Istriana, Upravnog odjela za zdravstvo Istarske županije, Grada Pule – Pola te Općine Svetvinčenat; koji su redom izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te naglasili potrebu za daljnjim inicijativama u lokalnoj zajednici te umrežavanjem u regiji za dobrobit slijepih i populacije osoba s invaliditetom.  

 

Svečanost je sufinancirana od strane Istarske županije – Regione Istriana, Grada Rovinja-Rovigno, Grada Pule – Pola i Grada Labina.