07.10.2021

Općina Medulin spremna je za početak sezone grijanja

Jučer je u vijećnici Općine Medulin održan radni sastanak s predstavnicima tvrtke Dimnjak d.o.o. – koncesionarima Općine Medulin za pružanje dimnjačarskih usluga. Sastanku su, osim predstavnika tvrtke Dimnjak prisustvovali načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, pročelnik Upravnog odjela za komunalnu izgradnju i održavanje Goran Peruško i stručni suradnik za poslove načelnika Gianni Bužleta.

Direktor tvrtke Dean Lončarić najavio je početak pružanja usluge čišćenja i  kontrole dimnjaka mještanima općine Medulin  tijekom mjeseca listopada, a na današnjem sastanku  dogovoren je način komunikacije i suradnje s Općinom Medulin.

Do sada je usluga čišćenja pružana po pozivima mještana, a nakon stupanja na snagu općih uvjeta pružanja usluga koji su na dnevnom redu slijedeće sjednice Općinskog vijeća,  provoditi će se sustavna kontrola i čišćenje svih dimnjaka. 

Trenutno u društvu  radi pet dimnjačara te dvije djelatnice, koji  su na raspolaganju  mještanima općine.

Pročelnik Goran Peruško izjavio je kako je nakon dugog niza godina Općina uspjela  provesti natječaj za koncesiju te je s Dimnjakom d.o.o. zaključen ugovor o koncesiji na deset godina

Naglasio je kako je obveza svih mještana da jednom godišnje provjere dimnjake i dimovodne kanale, prvenstveno  zbog vlastite sigurnosti, a onda i zbog udovoljavanja zakonskim obvezama. Svi mještani koji imaju potrebu za korištenjem njihovih  usluga, mogu direktno kontaktirati tvrtku Dimnjak  na infopula@dimnjak.hr.