„Dođi u grad! – Vieni in città!“ – bogat trodnevni program u centru grada

Nakon uspješnog početka,  „Dođi u grad! – Vieni in città!“ nastavlja s trodnevnim programom s ciljem oživljavanja Pule i izvan turističke sezone i vraćanja građana u centar grada.

U četvrtak, 14. listopada, od 17 sati u ulici Sergijevaca (br. 49 i 51) predstavit će se Udruga za promicanje i očuvanja zdravlja „Procvat zdravlja“, a započinje i novi program „Vino i galerije!“ u sklopu kojega će građani imati priliku razgledati postave pulskih galerija: Gradske galerije Motika, Makine, ateljea Legović, Artstudio i ULIKS. Ispred galerija predstavit će se domaći vinari Teraboto, Kalavojna, Benazić, Diković i Dobran pa će tako ljubitelji umjetnosti postave galerija imati prilike razgledati uz čašu kvalitetnog vina.

Nadalje, u 19 sati najavljeno je otvorenje izložbe Sanje Pereša Macuka u galeriji Hermana, također u 19 sati u galeriji HUiU bit će otvorena izložba Mirka Ilića pod nazivom „Iz povijesti ljudske gluposti – dizajnerska povijest svijeta“, dok će se izložba Dejana Štifanića u Makini otvoriti u 21 sat.

Živo će biti i na Trgu Sv. Tome na kojem će, od četvrtka do subote od 17 do 21, desetak izlagača predstavljati svoje rukotvorine. Prigodnu večer popratit će od 18 sati Jazzy! koncert Sterpin Connection Jazz Quintet u Kandlerovoj, dok će publiku na Forumu u 19 zabavljati stand up komičarka Marina Orsag.

U petak, 15. listopada uz Radio uživo i rukotvorine, u prostoru Sergijevaca 49 i 51 predstavit će se Udruga cerebralne paralize Istarske županije.

Forum je rezerviran za sport i ples u izvedbi plesnog studija Saltatrix u 17 i KBK Planet sport u 18 sati. Na Trgu Sv. Tome i u petak u 18 sati nastupaju vrsni jazzisti JUST FRIENDS QUARTET. U 19:30 na Giardinima je predviđen DJ Filjo, a u isto vrijeme Surfers de Lounge na Danteovom trgu.

Program u subotu započinje u jutarnjim satima uz Radio uživo i predstavljanjem Udruge ACT Hrvatska u 10 sati u ulici Sergijevaca (br. 49 i 51), dok najmlađe na Portarati očekuje prigodni program za djecu Udruge Birikina, također u 10 sati.

Na Trgu Sv. Tome u 11 sati najavljen je dijalog s aktualnom temom „Stambena politika za mlade“, nakon čega slijedi nastup zanimljivog alternativnog benda Freaktion u 12:30.

Subotnje popodne započinje kreativnom radionicom keramike (Sergijevaca br. 2) a istovremeno, od 17 sati na Forumu, nastavlja se gastro program „Nešto fino!“ na kojemu će se predstaviti The Shipyard Pub, Agrippina Street Food i Piantina Fine Fast Food.

Za glazbenu večer na Giardinima zaduženi su Endi Špada i Anton Gergorić te na Danteovom trgu Arboretum kolektiv čime će se okruniti bogat i raznolik ovotjedni program inovativne „Dođi u grad! – Vieni in città!“.