10.11.2021

ODGOĐENO- Najava i poziv na promociju knjige “Titov specijalni savjetnik”

Obavještavamo Vas kako je uslijed pogoršanja epidemiološke situacije nužno odgoditi termin održavanja promocije knjige „Titov specijalni savjetnik“, autora Ivana Miškovića i Andreja Badera. Promocija se neće održati ovu subotu, 13. studenog 2021. godine, već se odgađa za novi planirani datum 27. ovog mjeseca, no taj ćemo novi termin pravovremeno najaviti i potvrditi. Mjesto i način organizacije događaja i u novom terminu ostaju kao što smo prethodno
najavili.

 

Općina Medulin u ulozi izdavača organizira promociju knjige „Titov specijalni savjetnik“, autora Ivana Miškovića i Andreja Badera, koja će se održati ove subote, 13. studenog 2021. godine, s početkom u 16 sati, u sportskoj dvorani Osnovne škole dr. Mate Demarin Medulin.
Radi se o knjizi koja obrađuje političko djelovanje general-pukovnika Ivana Miškovića, dugogodišnjeg načelnika Službe bezbjednosti i jedinog Titovog specijalnog savjetnika, u periodu od 1971. do 1984. godine. U ovom, 3. dijelu političke biografije rođenog Premanturca, danas 101-godišnjaka, koji se i kronološki nadovezuje na prethodne dvije knjige, prezentirana su sva originalna izvješća, drugi originalni dokumenti te dosad neobjavljeni podaci, koje je na dnevnoj ili tjednoj bazi, Ivan Mišković, u ulozi specijalnog savjetnika, referirao predsjedniku SFRJ, Josipu Brozu Titu. Autorski dvojac, kao i za prve dvije knjige, „General iz Premanture“ (2019.) i „Iz tajnog arhiva načelnika Službe bezbjednosti 1963. – 1971.“ (2020.), i kod ove 3. čine sam Ivan Mišković i povjesničar Andrej Bader, ujedno urednik sva tri izdanja.
Sve tri knjige o general-pukovniku Ivanu Miškoviću, izdala je i u cijelosti financirala Općina Medulin, koja je organizator ove promocije.
Događaj će se održati u skladu sa svim epidemiološkim mjerama na snazi, a ulaz je
slobodan, uz obaveznu digitalnu COVID potvrdu, odnosno negativni PCR ili antigenski
test, stoga se mole posjetitelji da radi provedbe epidemioloških mjera dođu pravovremeno.