14.12.2021

Adventska čarolija Istra Inspirita

Vikend koji je iz nas bio je u adventskom duhu koji je zavladao Istrom. Izvođači Istra Inspirita uprizorili su dvije interpretativne predstave s božićnom tematikom u sklopu Umagičnih blagdana i Adventa u Puli.

Izvedbe Istra Inspirita uprizorile su se u subotu, 11.12. u Umagu i Puli gdje se ispričane dvije nove priče iz tvornice doživljaja.

Prva po redu bila je ona pod nazivom Istarsko blago bake Mraz s glavnom junakinjom bakom koja je morala hitno doći u Istru da svima podijeli poklone jer se djedica razbolio i nije mogao na tako dalek put. Zato je pravi trenutak da vrijedna baka Mraz preuzme važan zadatak što nju iznimno veseli. Na svojoj letećoj košari kreće na put, a na tom putovanju doživjet će veliku pustolovinu. Košaru treba popraviti, a dok luta istarskim krajem i traži pomoć, susreće nama dobro poznate “likove”, ali one iz životinjskog svijeta, koji, ne samo da joj nisu pomogli, već su joj i odmogli. Priča koja je razveselila sve prisutne te u njim pobudila blagdanski duh.

U popodnevnim satima održana je druga predstava Božićne nevolje patuljka Pina. Negdje u Istri, uz topli kamin istarske kuće, pripreme za podjelu poklona su u punom zamahu, jer djedu Mrazu s dalekog sjevera treba ponekad priskočiti u pomoć. Jelen Milo i patuljak Pino, uz sve svoje nestašluke i smicalice koje jedan drugom podmeću, dobar su tim i obavili su većinu zadataka. Pokloni se zamataju punom parom, ali netko noću radi nered, otvara poklone, jede slatkiše i naše junake baca u očaj! Bila bi velika sramota da naši vrijedni patuljak i jelen ne stignu sve pripremiti. Tko će priskočiti u pomoć? Saznat ćete ako pogledate ovu božićnu priču Istra Inspirita, prepunu neizvjesnosti i zabavnih trenutaka naših junaka

Ovim putem zahvaljujemo Ustanovi Festum i Pula Film Festivalu na ostvarenoj suradnji te uspješno realiziranim predstavama.

Mjesta na kojima se možemo još sresti jesu: Advent u Marčani 23.12.; AdvenTORRE – Tarska božićna bajka 24.12. u Taru; Advent u Poreču 28.12. i 01.01.2022. Neka vam ovi božićni blagdani budu u znaku mašte i kreacije Istra Inspirita koji je donosi već dugi niz godina na vaša vrata.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba je realizirana uz provođenje svih preporuka i epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Više informacija o projektu Istra Inspirit: