03.03.2022

Kadeti KK Stoja vratili se iz Čakovca i Zagreba sa jednom pobjedom i jednim porazom

Mladi košarkaši Stoje proteklog su vikenda odigrali dva susreta 1. Hrvatske kadetske lige. U subotu su krenuli put Čakovca gdje su pobijedili vršnjake iz Košarkaškog kluba Međimurje rezultatom 76:80. Dečki sa Stoje su loše ušli u utakmicu i sve do zadnje četvrtine nisu mogli povezati konce u svojoj igri. Vjerovatno je i put od 5 sati napravio svoje, ali ne možemo se oteti dojmu da timske igre koja inače krasi igrače sa Stoje nije bilo. Solo akcije i igra jedan na jedan na ovoj razini i u ovoj zahtjevnoj ligi ne prolaze. Na kraju su Puležani sretno i spretno došli do dva izuzetno važna boda.

Najbolji pojedinci u pulskoj ekipi bili su Petar Ivančić sa 29 koševa i 20 skokova te Roko Cetina sa 23 postignuta koša i 10 skokova dok su kod domaćina najefikasniji bili Nikola Hren i Aleksandar Zember sa 17 postignutih koševa.

 

Već u nedjelju Stoju je u Zagrebu dočekala jaka ekipa KK Cedevite Junior. Iako rezultat nije bio reprezentativan, igra je pogotovo u drugom poluvremenu bila na onoj razini kakvu bi Stoja trebala stalno prakticirati. Borbenost i zalaganje, brza predaja lopte, rotacija te skok igra u fazi obrane i napada bili su u totalnoj suprotnosti od igre koja je prikazana dan ranije u Čakovcu. Ovakav pristup igri bi u susretima sa izjednačenijim protivnicima mogao donijeti i poneki bod više dok se protiv fizički dominantnije i starije ekipa Cedevite ove godine nije moglo više. Zagrepčani su pobijedili rezultatom 99:61, a ponajbolji pojedinci u domaćim redovima bili su Noa Zemljić sa 26 koševa i 7 skokova, Marko Ljubičić sa 25 koševa i 8 skokova te Jakov Brkić sa 12 koševa i 9 skokova.

U ekipi Stoje najefikasniji su bili Martin Banko sa 17 koševa i Noel Mardešić sa 15 koševa. Posebno treba istaknuti i sjajnu igru, zalaganje i borbenost Diega Sošića.