25.03.2022

Dođi u grad! – Vieni in città!“ – program raznolikosti i uključenosti započinje u četvrtak, 31. ožujka

 
Povodom gradske manifestacije „Dođi u grad! – Vieni in città!“ koja započinje 31. ožujka, u prostoru Europskog centra za mir i razvoj Pula održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen detaljan program cjelokupne manifestacije.

„Manifestacijom „Dođi u grad! – Vieni in città!“ započinje se jedna lijepa gradska priča kojom će se oživiti naš grad. Vjerujem kako će brojni programi privući naše velike i male sugrađane da dođu u grad i poprate njima zanimljive sadržaje“ uvodno je kazao gradonačelnik Pule Filip Zoričić pritom osvrnuvši se na novitet vezan uz program koji će se održati u pulskim parkovima, a koji će na taj način postati pozornica za razne kulturne i sportske sadržaje.

Ravnateljica JU Pula Film Festival, Gordana Restović, zahvalila se je svima na potpori i rekla kako vjeruje da će građani uživati u već prepoznatoj manifestaciji Dođi u grad! Vieni in citta! i pronaći nešto posebno za sebe. Restović je ukratko predstavila programe po lokacijama diljem grada, pa je tako, uz 66 programa i 28 udruga koje sudjeluju, najavila i dva noviteta u odnosu na dosadašnje programe, klasičnu glazbu u parkovima Pule te sportski program u Parku grada Graza za djecu i mlade, u suorganizaciji s Decathlonom.

Četvrtak i petak kroz cijeli period manifestacije predviđeni su za predstavljanje pulskih udruga na Trgu Portarata, Trgu Forum te Trgu svetog Tome, dok je prvi dio subotnjeg dana rezerviran za djecu i mlade. U Parku grada Graza nas tako svake subote očekuje sportski program te predstave za djecu. Svakog vikenda, u raznim parkovima, na programu su koncerti klasične glazbe. Isto tako, u organizaciji TZ Pula u prvim danima manifestacije na Trgu Forum održati će se Humanitarni pizza festival More ljubavi. I drugi tjedan Dođi u grad! Vieni in citta! TZ Pule pobrinut će se za gastro ponudu, dok se za Uskršnji vikend na istoj lokaciji očekuje zabavni i eno gastro program, i to u četvrtak, petak, subotu i Uskršnji ponedjeljak.
Umjetnički voditelj Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula Luka Mihovilović najavio je da će se, s fokusom na djecu i mlade, svake subote održati predstave u Parku grada Graza. „Istarsko narodno kazalište je u biranju predstava za djecu pomno vodilo računa da stopi zabavu sa kvalitetom i edukacijom sve u svrhu shvaćanja da predstava može nastati u bilo kojem prostoru, a ne samo u kazalištu. Pored dvije najnovije produkcije za djecu INK, Beskrilci u oblacima i Vrtuljak, s nama su dugogodišnji suradnici na manifestacijama grada Pule: Loop Circus iz Zagreba, Martiniuss iz Pule, te nova, ali već dokazana Udruga Puppeta. Svi naslovi su novi, od kojih neki čak i premijerni, edukativni i inovativni tako da će najmlađa publika zasigurno uživajući provoditi subotnja jutra u gradu“, u svom obraćanju naveo je Mihovilović.

Kao voditelj poslovnice Decathlon Pule, izuzetno mi je zadovoljstvo i čast da možemo sudjelovati na manifestaciji ‘Dođi u grad’. Lijepo je vidjeti kako sezonski grad živi i van sezone za svoje građane. „Drago mi je što smo našli zajednički jezik s manifestacijom ‘Dođi u grad’, te ćemo kao sportski dućan Decathlon Pula, omogućiti sportske aktivnosti građanima. Kroz mjesec travanj, svaku subotu ćemo se družiti uz mnoštvo zanimljivih sportova (košarke, stolnog tenisa, fitnesa, sportova preciznosti, badmintona i dr.) Naša misija na manifestaciji ‘Dođi u grad’ kao i misija Decathlona je ‘Sport dostupan svima’, rekao je Mario Guteša, voditelj poslovnice Decathlon Pula.

Vizualni identitet manifestacije potpisuje pulska dizajnerica Gordana Brborović, a kalendar događanja objavljivat će se na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Pule, Grada Pule i na društvenim mrežama programa „Dođi u grad! – Vieni in città!“