06.04.2022

PLESNI STUDIO PIRUETA MEDULIN OSVOJIO NIZ MEDALJA NA NATJECANJU ‘INTER DANCE FEST’ U SARAJEVU.

 

Plesačice Plesnog studija Pirueta Medulin od 1. do 4. travnja 2022. sudjelovale su na međunarodnom plesnom natjecanju „Inter Dance fest“ koje se održalo u Sarajevu. Na natjecanju su sudjelovali plesači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne gore, Srbije, Italije, Austrije, Rumunjske, Bugarske..

Plesni studio Pirueta Medulin i njihova najstarija skupina predstavila se s tri koreografije. U velikoj konkurenciji s koreografijom „Vogue“ osvojile su 1. mjesto, s koreografijom „Ghost story“ 2. mjesto, te 4. mjesto s koreografijom „Dark heart“.

Plesačice Piruete koje su se natjecale su Monika Šumar, Matilda Škorić, Karla Macan, Ines Radoslav, Anđela Dorić, Siena Bolković i Taja Ušić. Koreografije je osmislila i uvježbala voditeljica Piruete Paola Šimunović.

U sklopu natjecanja Piruete su imale priliku sudjelovati i na plesnim radionicama hip hopa i moderna pod vodstvom poznatih slovenskih plesnih pedagoga. Za plesače je to iskustvo vrlo važno jer od raznih plesnih pedagoga upijaju nove stvari, upoznaju druge plesače te proširuju vidike i konstantno uče i rade na sebi.