07.04.2022

Otvorenje izložbe “100 godina golfa na Brijunima”

danas u 12,00 sati otvorena je u Turističkoj zajednici grada Pule izložba “100 godina golfa na Brijunima”.

 

Na otvaranju su bili prisutni:

Petra Lukež, viša stručna savjetnica za on-line komunikaciju u JU NP Brijuni

Bruno Cergnul, zamjenik gradonačelnika Grada Pule

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule

 

Petra Lukež izrazila je veliko zadovoljstvo pozdraviti sve prisutne ispred Javne ustanove Nacionalni park Brijuni, te dodala da se ove godine obilježava stota obljetnica gradnje golf igrališta na Velikom Brijunu. Tadašnji teren svakako je bio specifičan, osim klimatski i pozicijski, tako i po renomeu.

Današnje brijunsko igralište zadržalo je tu jedinstvenost. Radi se potpuno prirodnom terenu, bez pesticida i navodnjavanja, a golf se igra u društvu specifične „publike“, brijunskih životinja – jelena, muflona, zečeva i paunova. Svaki golfer koji dođe na Brijune kaže da se ovakvo nešto jednostavno mora doživjeti.

Povodom 100. obljetnice golfa na Brijunima, ove godine od 23. travnja do kraja svibnja održat će se brijunski golf vikendi, namijenjeni cijelim obiteljima. Naime, posjetitelji će uz svoje redovne ulaznice moći dobiti gratis školu golfa, dok će najmlađi uživati u tematskim radionicama i aktivnostima uz profesionalne animatore.

Također, uz navedene aktivnosti, posjetitelji već mogu razgledati i izložbu posvećenu 100. obljetnici golfa u crkvici Sv. Roka na Velikom Brijunu koja je otvorena 26. ožujka i traje do 10. svibnja.

Danas se u Turističkoj zajednici Pule otvara dio izložbe o brijunskom golfu. Putem foto materijala izložba vas vraća u 20. i 30. godine 20. stoljeća kada su sport i zabava bile glavne okosnice brijunske ponude.

Petra Lukež je ovim putem pozvala sve da uživaju i istraže ovu izložbu, te svakako posjete Brijune i pogledaju cijeli postav o golfu i stoljeću golfa na Brijunima.

Također, mogu se okušati u igranju golfa danas (četvrtak) do 20 sati te u subotu od 10 do 13 sati na Trgu Portarata. 

Petra Lukež na kraju se zahvalila Turističkoj zajednici Pule i Gradu Puli na realizaciji ove izložbe.

 

 

Bruno Cergnul rekao je da je to vrlo važna obljetnica zato jer ona svjedoči upravo tome da je turizam bio prisutan na Brijunima već i prije 100 godina, i da je već tada golf stavio na turističku kartu i Brijune i Pulu. Stoga smatra da se ta obljetnica treba obilježiti na pravi način što je i krenulo sa izložbom i svim popratnim aktivnostima u organizaciji JU NP Brijuni.

 

Sanja Cinkopan Korotaj napomenula je da je ova izložba u prostoru Turističke zajednice samo jedan isječak iz izložbe koja je postavljena na Brijunima a želja je da se ovim dijelom izložbe privuče sve goste koji uđu u TZ, ali i u Pulu da posjete Brijune i pogledaju cijelu izložbu, a s druge strane oni koji ne budu imali priliku posjetiti Brijune na ovaj će način saznati da se obilježava 100 godina golfa na Brijunima. Također, TZ Pula pored toga radi promociju obljetnice na svojim prezentacijama, sajmovima, webu i društvenim mrežama.

 

Više podataka o izložbi može se naći na sljedećoj poveznici: 

https://www.np-brijuni.hr/hr/aktivnosti-parka/100-godina-golfa