19.04.2022

ODRŽANA ŠPALETA RUN U VODNJANU

Na uskršnji ponedjeljak održana je 10. Vodnjanska špaleta, uz već tradicionalni sportski uvod u manifestaciju hedonističkom utrkom ŠPALETA RUN. Kao i svih dosadašnjih godina, prije službenog otvaranja održana je još jedna iz serijala Teći Isti Piti utrka uz vinograde i maslinike na južnim obroncima Vodnjana. 

Domaćini iz Stancije Buršić su pripremili prigodne darove za troje najbržih u konkurenciji rekreativaca na 3 kilometara te izrdžljivijih natjecatelja na duplo dužoj dionici od 6 kilometara, dok je ukupne pobjednike u obje kategorije u cilju čekalo ekstra djevičansko maslinovo ulje Oio Vivo.
6KM
M
1. Edin Čović, 2. Bojan Hlača, 3. Edi Drmić
Ž
1. Lucija Šćur, 2. Vedrana Kliman, 3. Mirela Brkić
3KM
M
1.Tijan Baričević, 2. Marko Žgaljardić, 3. Robert Buršić
Ž
1. Gianna Maričić, 2. Maja Žgaljardić, 3. Kristina Žmak
Nakon proglašenja pobjednika, svi su se natjecatelji nastavili družiti i degustirali razne delicije iz kuhinje Stancije Buršić. Na meniju je bila špaleta na nekoliko načina; s kapuzom i palentom, u bijelom šugu s pljukancima i neizostavna pinca za sve one kojima je nakon utrke bilo potrebno i malo šećera.
Nekolicina trkač(ic)a je iskoristilo situaciju i uz pratnju najmlađih članova obitelji prošetali po maslinicima i družili se sa domaćim životinjama jer je Uskršnji ponedjeljak bio savršen za provesti ga u prirodi, na svježem zraku sa svojim najmilijima.