Konferencija „GREENFIELD INVESTICIJE: Kako snovi postaju stvarnost“

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 14. ožujka 2018. godine u vijećnici Općine Medulin načelnik Goran Buić najavio je nadolazeću konferenciju GREENFIELD INVESTICIJE: Kako snovi postaju stvarnost, koja će se 16. i 17. ožujka 2018. godine održati u Medulinu, u hotelu Park Plaza Belvedere.
Organizatori konferencije su poslovni tjednik Lider i Centar za istraživanje i razvoj upravljanja (CIRU), dok je Općina Medulin partner konferencije. Cilj konferencije je prikaz uloge greenfield ulaganja u razvoju hrvatskoga gospodarstva te prijedlog rješenja kako prevladati zapreke i potaknuti novi investicijski ciklus. Također želi se potaknuti izgradnja mostova između svih relevantnih činitelja, unapređenje institucijskog okvira i poticanje dijaloga kako bi se prevladali problemi i izgradile odgovarajuće strateške smjernice.

Među brojnim istaknutim sudionicima na konferenciji sudjeluju Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Marko Jurčić, izaslanik predsjednice RH, Tomislav Boban, državni tajnik Ministarstva državne imovine Valter Flego, istarski župan, Tomislav Petric, ravnatelj SAFU-a, Goran Buić, načelnik Općine Medulin, Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara, Ivica Kirin, gradonačelnik Grada Virovitice, Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a, konzultant Davor Štern i mnogi drugi.
Upravo ova konferencija u dva će dana okupiti i povezati veliki broj pripadnika četiri „stupa“ hrvatskog gospodarstva potrebna za realizaciju greenfield investicija, a riječ je o predstavnicima najviše državne razine, lokalne zajednice, gospodarstvenika i akademske zajednice, koji će kroz nekoliko panel diskusija i različitih izlaganja po završetku konferencije biti u mogućnosti dati ocjenu trenutne greenfield klime u Hrvatskoj te kroz „Medulinske preporuke“ detektirati prepreke i predložiti potencijalna rješenja i aktivnosti kao i dati preporuke na koji način ubrzati sam proces Greenfield investicija.

Svoj će doprinos konferenciji kroz izlaganje dati i načelnik Općine Medulin, Goran Buić, kroz prezentaciju „Medulinske preporuke – jedna godina poslije. Što je pokrenuto, a što napravljeno“ te kroz sudjelovanje na panelu „Kako potaknuti greenfield ulaganja u jedinicama lokalne samouprave“.
U Općini Medulin se već provode brownfield investicije, a trenutno se provodi 10 milijuna eura vrijedna brownfield investicija Arena Hospitality Group-a u Pomeru, a Općina Medulin planira i greenfield investiciju na Campanožu.

Konferencija će okupiti brojne stručnjake, ministre, župane, gradonačelnike, načelnike, predstavnike respektabilnih hrvatskih i inozemnih institucija, bankare, menadžere i poduzetnike, kao i druge predstavnike velikih investitora koji su uspješno realizirali ili planiraju realizaciju svojih investicijskih projekata u Hrvatskoj. Ova konferencija svakako će poduzetnicima pokazati smjer kojim se može ulagati, a Vladi prijedlog kako gospodarstvenicima to olakšati.