Konferencija “ODRŽIVO UPRAVLJANJE PLAŽAMA”

„Održivo upravljanje plažama“ naziv je konferencije koja je danas održana u Poreču, u organizaciji Istarske županije i Instituta za poljoprivredu i turizam, a čijem je otvorenju prisustvovao i istarski župan Valter Flego.

Obraćajući se prisutnima, župan Flego je istaknuo da uz sve napore oko pronalaska novih motiva dolazaka gostiju, osmišljavanju novih doživljaja i atrakcija, Istra je još uvijek percipirana ponajprije kao idealno mjesto za provođenje ljetnog obiteljskog odmora na plaži.

Samu konferenciju župan Flego je ocijenio kao dobru platformu za daljnji razvoj ovog vrijednog resursa u funkciji promišljanja daljnjeg turističkog razvoja. Također, na konferenciji će se predstaviti konkretni primjeri iz gradova i općina iz Regije Toskane, s Cipra i iz Istarske županije u kojima se testira i implementira model „Zelena plaža“.

Konferencija je sastavni dio EU projekta Mitomed+ (Models of Integrated Tourism in the MEDiterranean Plus) koji ima za cilj potaknuti održivost i odgovornost u pomorskom i obalnom turizmu. Realizacijom projekta nastoji se povećati znanja te poticati socijalni dijalog u pogledu razvoja održivog i odgovornog pomorskog i obalnog turizma u svakoj regiji partnera.