Obilježen Dan oralnog zdravlja u OŠ „Dr. Mate Demarina„

U utorak 20. ožujka 2018. godine u Osnovnoj školi „Dr. Mate Demarina“ prigodnim programom obilježen je Dan oralnog zdravlja, koji se obilježava s ciljem promicanja svijesti o važnosti oralnog zdravlja i higijene u svim dobnim skupinama.  Tom je prigodom održano predavanje prvim razredima pod vodstvom dr. med. dent. Manuele Pliško. u prisutstvu ravnateljice Dragice Dorić i stručnog osoblja škole.

Tijekom edukativnog programa prvašići su imali prilike saznati o važnosti održavanja oralne higijene, te redovitih odlazaka na preglede.
Program je završio interaktivnom edukacijom na modelu zubi, gdje je svaki učenik pokazao kako pravilno prati zube.

Događaj je financijski podržala Općina Medulin u čije u ime prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Suzana Racan Stern, te viši stručni suradnik za opće poslove i manifestacije Gianni Bužleta, koji su školarcima poklonili četkice i paste za zube.

Izuzetno je važno da djeca već u najranijoj dobi steknu zdrave navike održavanja oralne higijene jer poučavanje o oralnom zdravlju rezultira učinkovitim rješenjem u sprječavanju nastanka bolesti i samim time održavanju zdravlja cijelog tijela.