Gradonačelnik Miletić primio delegaciju kineskog grada Ningboa

 

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Duškom Kišberijem, pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem delegaciju kineskog grada Ningboa na čelu s gospodinom Xu Pingyuanom.Grad Ningbo i Grad Pula su 2015.godine potpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu.

Dobrodošlicu kineskim kolegama zaželio je gradonačelnik Miletić i istaknuo dobru suradnju s Kinom, posebno istaknuvši prošlogodišnju proslavu 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Hrvatske prigodnim kulturnim programom i spektakularnim vatrometom u pulskoj Areni.

Predstavio je kineskim kolegama ukratko  Pulu, naglasivši da je grad bogate kulturne ostavštine, ali i velikih razvojnih mogućnosti.

 Predstavnici grada Ningboa zahvalili su prisutnima na prijemu napomenuvši kako su došli da se povežu i ostvare neki oblik suradnje na turističkoj, sportskoj ili edukativnoj razini, te izrazili oduševljenjne gradom, regijom i svime čime su se dosada susretali i upoznali.

U nastavku posjete Puli delegacija je posjetila Sveučilište Jurja Dobrile gdje ih je dočekao prorektor sa suradnicima.