Poreč: velika pisanica od mozaika postavljena na kružni tok kod tržnice

Ususret Uskrsu, Udruga Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulture baštine Poreč poklonila je Gradu Poreču-Parenzo veliku pisanicu izrađenu od mozaika. Djelo je to članova udruge Enisa Žužića i Željka Milovanovića koji su s čak 45.000 kamenih kockica ukrasili ovo jaje, koje će ubuduće krasiti kružni tok pokraj porečke tržnice.

– Veliko hvala Udruzi, koja je svoje radove mozaika već poklanjala brojnim gradskim ustanovama, školama, vrtićima i tvrtkama. Posebno mjesto zauzimaju i klupe od mozaika, koje su postavljene na nekoliko atraktivnih lokacija i koje su sugrađani ali i gosti odmah lijepo prihvatili. Iako je ovo jaje prigodan poklon za Uskrs, odlučili smo ga postaviti za stalno. A koja je bolja lokacija od gradske tržnice, odnosno, kružnog toka u neposrednoj blizini?, zahvalio se poklonu gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Pisanicu tešku gotovo 300 kg i visoku 180 centimetara danas su na kružni tok postavili vrijedni članovi Udruge, uz pomoć dizalice i zaposlenika Usluge Poreč.