Clivo Sailing Cup

U nedjelju 1.travnja  završilo je prvo izdanje regate Clivo Sailing Cup koju je organizirao Jedriličarski klub Clivo! 4 dana odličnih uvjeta za jedrenje koje je pružio Medulinski zaljev oduševilo je sve natjecatelje i trenere koji su sudjelovali na regati. Organizacija regate u Arena Campu Medulin bio je pravi pogodak zbog velikog prostora koje nudi kamp, blizine regatnog polja, mogućnosti smještaja natjecatelja u kampu i odličnih uvjeta za jedrenje koje pruža Medulin.

Prva dva dana odrađen je pun program od čak 7 jedrenja po Jugu od 10-20 čvorova, a s jedrenjem se završavalo između 14 i 15h što je omogućavalo jedriličarima i trenerima da ostatak dana provedu upoznavajući Medulin ili odmarajući se za slijedeće dane. Trećeg dana Jugo i sunce su opet išli na ruku organizatoru pa je odjedreno 3 plova, a nevera koja je iznenadno prošla preko regatnog polja natjerala je organizatore da ipak pošalju djecu na kopno zbog sigurnosnih razloga pa taj dan nije odrađen pun program od 4 plova.
Posljednjeg dana, za Uskrs, program je bio zamišljen na način da sva jedrenja budu što bliže obali kako bi se jedrenje moglo predstaviti, približiti i objasniti svim prolaznicima i šetačima koji su se toga dana šetali kampom, a komentatorica svih jedrenja bila je iskusna hrvatska jedriličarka poznata po tome da je odjedrila oko zemaljske kugle – Petra Kliba.
Posebno natjecanje za klubove Stratos Club Challenge na kojem se natjecalo 4 predstavnika iz svakog kluba u klasi Laser Stratos, omogućilo je djeci jedan novi oblik natjecanja i zabave u kojem su mogla naučiti nešto novo i doživjeti timski duh kojeg inače nemaju priliku doživjeti.
Nakon Stratosa slijedili su plovovi za odličja (tzv. Medal race) u Optimistu koji su se jedrili u grupama po 20 jedrilica a bodovi su bili dvostruki i bez odbacivanja što je učinilo taj zadnji plov još zanimljivijim jer je odlučivao o pobjednicima.
Nakon ukupno 11 plovova Buba Pulek iz Jedriličarskog kluba Clivo uvjerljivo je pobijedio ispred aktualnog Europskog prvaka Stefana Yuilla i Tedia Leonardellia.
Nora Šijan iz Jedriličarskog kluba Clivo također je uvjerljivo pobijedila u ženskoj konkurenciji ostavivši iza sebe Auroru Palko i Teu Peteh.
U konkurenciji do 12 godina Alex Mećava iz Jedriličarskog kluba Clivo osvojio je svoju prvu nagradu zauzevši 3.mjesto.