Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2018

U petak 6. travnja 2018. Općina Medulin obilježiti će prigodnim programom Svjetski dan zdravlja.

Svjetski dan zdravlja prvi puta je obilježen 1950. godine po odluci skupštine Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) te se od tada obilježava svake godine 7. travnja, kako bi se izgradila svijest o važnosti tema zdravlja, te kako bi se na globalnoj razini ukazalo na određene zdravstvene probleme.
U Općini Medulin ovogodišnji će se Svjetski dan zdravlja obilježiti u petak, 6. travnja 2018, kada će u Multimedijalnom centru Općine Medulin – 3mc na Placi u Medulinu djelatnici Crvenog križa obavljati mjerenje šećera i tlaka te će se provoditi testiranje na osteoporozu i individualno savjetovanje pod vodstvom dr. Tripović. U sklopu programa organizirana je zajednička šetnja kroz AC Medulin, koju će predvoditi djelatnici Općine. Kako ne bi izostalo ugodno druženje, predviđen je degustacijski stol zdrave hrane i okrijepa za sve pristutne.
Općina Medulin organizira događaj u suradnji s Hrvatskim crvenim križem te Sindikatom umirovljenika – Podružnica Medulin, te poziva zainteresirane mještane da se pridruže u rekreativnom hodanju, mjerenju tlaka, šećera, testiranju na osteoporozu i savjetovanju te zajedničkom druženju!
Svi su navedeni sadržaji za mještane besplatni, a Općina je za ovu prigodu organizirala i besplatan autobusni prijevoz.