Predavanje Internetske prevare i kako se zaštititi

Gradska knjižnica i čitaonica Pula uključila se u obilježavanje Dana medijske pismenosti:

u petak, 20. travnja 2018. u Središnjoj knjižnici Igor Karasi održat će predavanje Internetske prevare i kako se zaštititi. Predavanje počinje u 18 sati.

Internetom kruže opasnosti toliko dobro osmišljene da je teško ne povjerovati da se radi o nevinoj vjerodostojnoj poruci. One su osmišljene da iz vas izvuku vaše osobne podatke (opasnost od krađe identiteta), lozinke, korisnička imena ili PIN-ove za bankovne račune s ciljem da vas opljačkaju. Dođite i poslušajte predavanje na kojem će vam Igor Karasi, IT-evac sa više od 20 godina iskustva, ispričati i pokazati kako prepoznati i zaštititi se od sve većeg broja, oblika i načina prevara na internetu.

Medijska pismenost jedna je od ključnih vještina za život u 21. stoljeću, potrebna jednako i djeci i odraslima, da bi znali medije koristiti za svoje i opće dobro. Da bi što više djece dobilo priliku upoznati se s osnovama medijske pismenosti, Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s brojnim partnerima i medijskim kućama organizirali su Dane medijske pismenosti. Od 19. do 21. travnja 2018. odvijat će se brojne aktivnosti i događanja kojima je cilj informirati i educirati djecu i odrasle.