Održana sjednica Stožera civilne zaštite Općine Medulin

Jučer, 18. travnja 2018.  godine,  u vijećnici Općine Medulin održana je sjednica Stožera  civilne zaštite Općine Medulin  kojom je  predsjedao  načelnik  stožera, zamjenik načelnika, Damir Demarin.

Sjednica je započela  utvrđivanjem prijedloga  rada stožera  za ovogodišnju  požarnu sezonu, te je izvršena analiza  prošlogodišnje protupožarne sezone  pri čemu je član stožera, Klaudio Karlović istakao da su  Javna vatrogasna postrojba i Dobrovoljno vatrogasno društvo  imali 88 intervencija sa  zanemarivo malom opožarenom površinom od ukupno  1,36 ha, što  dokazuje da je  preventiva bila jako dobro planirana, da su intervencije bile brze i učinkovite, te da su svi dionici u vrlo kratkom roku  ugasili predmetne požare.

Damir Demarin  pozdravio je odlične rezultate  i naglasio koliko je važno  imati dobru prevenciju požara, zbog sigurnosti naših građana, ali i  kako bi se nesmetano mogla odvijati naša glavana gospodarska grana, turizam i ugostiteljstvo.

Član stožera Denis Stipanov iznio je  prijedlog plana operativne provedbe  programa aktivnosti Vlade Republike Hrvatske  u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku za područje Općine Medulin za 2018. godinu te istaknuo  kako su Općina i njena komunalna društva  dužna  sustavno provoditi  praćenje stanja divljih odlagališta otpada i poduzimati mjere za sanaciju nekontroliranih odlagališta.

Potom je usvojen Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara, Utvrđeni su prijedlozi zapovjednih mjesta te je usvojen financijski plana za provođenje zadaća tijekom ovogodišnje požarne sezone.

Na kraju sjednice Denis Stipanov najavio je održavanje manifestacije Dani zaštite i spašavanja koja će se  ove godine održati u našem Vatrogasnom domu dana 17. svibnja 2018. godine, s temom: Zrakoplovne nesreće.

Sjednicu je zaključio Klaudio Karlović s  izjavom kako je i ova protupožarna sezona dobro pripremljena, te da građani mogu biti mirni, ali da i dalje budu izuzetno  oprezni.