„Susreti u Gradskoj vijećnici – Appuntamenti in Consiglio municipale“

U sklopu inicijative pod nazivom Susreti u Gradskoj vijećnici – Appuntamenti in Consiglio municipale,u pulskoj Komunalnoj palači u petak 20. travnja 2018. godine s početkom u 19,00 sati održat će se drugi po redu koncert klasične glazbe, a koncert će ovoga puta održati nagrađeni učenici pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Ovaj kulturni događaj organiziran je s ciljem nastavka upoznavanja građana i šire javnosti s bogatom kulturnom i povijesnom vrijednošću Gradske vijećnice unutar Komunalne palače.

Pulskoj publici predstavit će se učenici škole koji su tijekom ove školske godine osvojili rekordan broj nagrada, a nastupom solista i zbora mlađe dobne skupine ukazat će na bogatstvo i širinu koju Glazbena škola njeguje. Prikazat će se tek dio programa koje škola nudi, od zbora, udaraljki, roga, trube, klavira, do harmonike, solo pjevanja, kontrabasa te violine.

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova osnovana je 1949. godine, a trenutno broji više od 420 učenika predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. S ponosom ulaze u 70. godišnjicu rada i svojim znanjem, obrazovanjem i umijećima obogaćuju kulturni život zajednice, Pule i Istarske županije. Dio učenika škole  ovih dana gostuje i na Međunarodnoj olimpijadi u Estoniji u Tallinu.

Cilj Susreta u Gradskoj vijećnici – Appuntamenti in Consiglio municipale, je uključivanje Gradske vijećnice u kulturni život našeg grada ali i poticaj da se sugrađani svojim dolaskom dodatno obavijeste i upoznaju njezinu bogatu povijest i značaj za naš grad.

Svi zainteresirani, koncert učenika glazbene škole u Komunalnoj palači moći će pratiti uživo i putem live stream prijenosa koji će biti dostupan na službenim web stranicama Grada Pule putem linka: http://www.pula.hr/hr/uprava/gradsko-vijece/prijenos-uzivo/