„17.IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu“-Pula, Hrvatska

Od 23. do 27. svibnja 2018. održat će se  „17.IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu“  u Puli, Hrvatska,  u Domu sportova Mate Parlov.

Po treći put Pula je domaćin velikom plesnom spetaklu u kojem će sudjelovati preko dvije tisuće plesača iz 20 zemalja svijeta. Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 23. svibnja 2018. u 16 :00 sati , gdje je predviđeno okupljanje svih plesača i njihove pratnje ispred Arene, koji će u svečanoj povorci kroz grad stići do Foruma gdje će se u 17 :00 sati odžati svečani program dobrodošlice. U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju. Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva.

Natjecanje započinje 24. svibnja i to od jutarnjih sati, te traje tokom cijelog dana. Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno A, B i C stage, u 19 disciplina i 6 kategorija. Na natjecanju će suditi kvalificirani suci, od kojih osim sudaca federacije će suditi i suci gosti, plesni pedagozi i plesači raznih plesnih disciplina kao: Sabrina Rinaldi (balletna pedagoginja i ballerina iz Italije), Kobi Rozenfeld (plesač i koreograf iz SAD-a, ujedno i jedan od koreografa poznate pjevačice Beyonce), Davor Ćiković (koreograf i plesač iz Hrvatske), Barbara Basso (plesna pedagoginja iz Italije), Nika Burazer (plesačica i koreografkinja iz Slovenije) i Oscar Tornell (plesač i koreograf iz Švedske). Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala, poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto i diplome do sedmog mjesta.

KUD „TASA“ plesni studio Art Dance je organizator plesne manifestacije, poslije 2008. i 2014. godine, i ove 2018. godine.

“Zadovoljstvo nam je što smo dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula, Hrvatska, će imati priliku uživati u četverodnevnom plesnom spektaklu koji će uveseljavati naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obiteji, pohodit će naš grad, i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi. Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008. i 2014. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetitit i druge krajeve Hrvatske.
Želja nam je da kao organizatori opravdamo očekivanja dobrom organizacijom, da kao grad i država budemo dobri domaćini i da svi oni koji borave imaju želju da se opet vrate u naš grad sa pozitivnim iskustvima” poručuje Tatjana Samuele Ban, voditeljica KUD “TASA”.