54. Pulska regata i regata Pesaro-Pula 28. i 30. travnja

Iz Jedriličarskog kluba Uljanik plovidba pozivaju  na dolazak na Riječki gat u Puli  28. i 30. travnja; u povodu održavanja tradicionalne 54. PULSKE REGATE i regate PESARO-PULA (Pula-Brijuni/Tra le isole).

Prva je na rasporedu 54. PULSKA REGATA, koja će se održati u subotu, 28. travnja 2018. godine, a riječ je o jednoj od najstarijih regata u organizaciji JK-a Uljanik Plovidba. Održava se u vrijeme obilježavanja Dana grada Pule i promiče tradicijske vrijednosti jedriličarskog sporta u Puli. Već četvrtu godinu zaredom jedri se na ruti koja obuhvaća Pulsku luku i Brijunsko otočje, a poseban doživljaj rezerviran je za sve koji natjecanje prate s Riječkog gata.

U ponedjeljak, 30. svibnja 2018., na Riječkom gatu pridružit će nam se sudionici 34. regate Pesaro-Pula-Pesaro, koji će prije povratka u Pesaro odjedriti regatu Pula-Brijuni/Tra le isole i rezultate proslaviti također na Riječkom gatu uz neizostavnu Srdeladu. Ove godine prijatelji iz talijanskog Pesara i Trsta na našu obalu stižu u noći na nedjelju s ukupno 60-ak brodova, a kao orijentir pri ulasku u Pulski zaljev poslužit će im i Svjetleći divovi iznimno za ovu priliku u bojama grba Grada Pule i talijanske zastave.

Pozivaju se svi zaljubljenici u jedrenje i dobru zabavu na otvorenom da se pridruže na Riječkom gatu te zajedno s JK Uljanik plovidbom proslave dugogodišnju tradiciju jedrenja u Puli.