Rocks&Stars @ Cave Romane festival – centralno mjesto dobre zabave

Ovo ljeto svojim je gostima i lokalnoj zajednici općina Medulin osigurala najatraktivniji festival pod nazivom Rocks&Stars @ Cave Romane koji se otvara 28. lipnja nastupom svjetski poznatog pijanista Maksima Mrvice i traje sve do konca kolovoza.

Rocks&Stars festival se održava u monumentalnom prostoru starog rimskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu iz kojeg su iznjedrene jedne od najljepših zidine Europe, naše krasotice pulske Arene. Upravo s festivalom impozantni prostor kamenoloma ovo ljeto postaje multifunkcionalni kulturni podij na otvorenom koji odiše prirodnom elegancijom što će mamiti, ne samo domaće i strane goste, već i vrhunske umjetnike da u sasvim drugačijem okružju pokažu svoju genijalnost i talent. Uz Maksima Mrvicu, na pozornici, mistikom prožetog kamenoloma, nastupit će i legendarni Darko Rundek, zatim, Stefan Milenkovich, jedan od najpoznatijih svjetskih violonista. Tu su i Women string quartet Bond, najprodavaniji gudački kvartet u povijesti glazbene industrije, koje od milja zovu Spice Girls of Classical Music. Vrhunac turističke sezone obilježit će nastup glazbenog sastava Ricchi e Poveri, koji se svrstavaju među najveće kreatore talijanskih hitova, a upravo su oni žarili i palili mediteranskom scenom tijekom 80-ih prošlog stoljeća što će nanovo oživjeti i u prostoru Cave Romane.

Uz red dobre i iznimno kvalitetne glazbe, za smijeh su zaduženi Ivan Šarić, jedan od  najpoznatijih domaćih stand-up komičara te komedija Blues Cabaret Stojana Matavulja. Prostor očaravajućeg  kamenoloma oplemenit će se i prigodnim izložbama. Posebno su u općini Medulin posvećeni njegovanju multikulturalnosti pa će u sklopu festivala biti predstavljena židovska kultura kroz manifestaciju Dani Izraela.

Ovakav prostor kao što je Cave Romane kamenolom inzistira na dostojnom programu i upravo smo s prvim Rocks&Stars festivalom udarili kamen temeljac i postavili standard održavanje manifestacija u općini Medulin jer nam je cilj da destinaciju stavimo na kartu svjetski priznatih i kvalitetom poznatih kulturno-zabavnih događanja. – izjavila je Diana Kiršić Rosanda, kreativna direktorica festivala i članica uprave Medulinska rivijera koja, između ostaloga, razvija kulturno-zabavne i sportske programe koji će osnažiti poziciju općine Medulin, perjanice hrvatskog turizma.

Cijeli program festivala oplemenjen je i humanom notom te će se od prikupljenih sredstava Općoj bolnici u Puli donirati inkubator na čemu se posebno zahvalio i doktor Ivica Fedel, zamjenik ravnateljice, na današnjem prvom predstavljanju Festivala kojeg pokroviteljski podržavaju predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i Ministarstvo turizma, a u očekivanju je i potpora Ministarstva kulture.

Radovi na prostoru su u tijeku te se priprema i prostor parkinga za kvalitetnih prihvat sudionika Festivala, a posebno mi je drago da smo projekt okrunili humanitarnom akcijom koju su podržali naši partneri, Arena Hospitality Group i Bina Istra – istaknuo je na predstavljanju Goran Buić, načelnik općine koji je najavio da su ovi radovi zapravo tek početak jer će se sljedeće sezone prostor infrastrukturno osnažiti i obogatiti novim sadržajima za što su dobivena sredstva iz EU fondova. Cjeloviti program Festivala nalazi se na www.caveromane.com