Izložba “Tragovi u prostoru”

Učenici VI. d razreda i članovi novinarske grupe OŠ dr. Mate Demarina iz Medulina osvojili su u konkurenciji od 2300 prijavljenih radova iz cijele Europe 1. nagradu za projekt “Tragovi u prostoru”. Izvanredan uspjeh medulinski su osnovnoškolci ostvarili u sklopu međunarodnog natječaja Stari i novi prostor, organiziranog od strane Ministarstva kulture Republike Njemačke.

Kao poveznicu uzeli su stari prostor tvornice cipela Astra te kroz priču o usnuloj radnici koja se budi u Muzeju povezali stari prostor tvornice Astra i MSU Istre. Učenici VI. razreda napravilil su cipele od keramike, a novinari priču i skulpturu od selotejpa koja povezuje staro i novo. Sa svim materijalima (fotografijama radova, intervjuima s bivšim djelatnicama Astre i sadašnjom ravnateljicom muzeja te muzejskom pedagoginjom) učenici su oblikovali knjižicu i poslali je u Njemačku na natječaj. Na natječaj je prijavljeno 2300 radova, a 1. nagradu su, uz medulinsku školu, dobili predstavnici još 10 zemalja iz EU. Nagrada je novčana (300 eura), koju će djeca iskoristiti za zajednički izlet.
Izložba nagrađenih radova i predstavljanje cijelog projekta održati će se sutra, 4. svibnja, u Loži na medulinskoj placi, s početkom u 18 sati.