Predkadeti KK Stoja osvojili 3.mjesto u grupi na PH u Zagrebu

Proteklog vikenda od 26. do 29. travnja 2018. predkadeti KK Stoja sudjelovali su na poluzavršnici prvenstva Hrvatske u Zagrebu gdje su osvojili treće mjesto u svojoj grupi.

Odigrali su tri utakmice te sa dva poraza i jednom pobjedom nisu uspjeli proći u samu završnicu turnira.

Iako oslabljeni zbog izostanaka košarkaši KK Stoja bili su nadomak prolaska u drugi krug turnira.

U prvoj utakmici tijesno su izgubili od KK Rudeš sa rezultatom 60:56. Ponajbolji igrač susreta bio je Pavletić sa 21 postignutim košem, ali sam nije mogao pružiti veći otpor čvrstoj protivničkoj ekipi. U drugu odlučujuću utakmici gdje se osjećao još veći pritisak mladi košarkaši Stoje ušli su dekoncentrirano i nervozno te su kroz cijeli tijek utakmice morali sustizati negativni rezultat koji se akumulirao već u prvom djelu utakmice. U drugo poluvrijeme ušli su znatno borbenije i efikasnije, ali na kraju nisu više imali snage da preokrenu rezultat i utakmica je završila pobjedom KK Dubrovnik 79:71. Ponajbolji igrači druge utakmice bili su Turić (13) i Pavletić (19). Zadnju utakmicu koja nije imala rezultatskog značaja opušteni košarkaši Stoje odigrali su sjajno i već u prvoj četvrtini napravili prednost 25:5 koju su održavali do kraja susreta te pobijedili mlade košarkaše KK Osijek sa 65:56.

Nakon trećeg susreta u kojem se uz Kostešića, Pavletića, Šimca i Andrilovića istaknuo i Kostić (21) ostaje žal što nije bilo malo više koncentracije i sreće u presudnim trenucima za prolazak u završnicu prvenstva RH jer to ova generacija zasigurno zaslužuje što prikazuje i svojim superiornim igrama već dugi niz godina na županijskom, regionalnom i državnom nivou.