Tržnica Pula nastavlja s obilježavanjem 115 godina od otvorenja zgrade tržnice u obliku kako je danas poznajemo

Ovoga  puta program seli na tržnicu Veruda kako bi zajedno sa zakupcima i posjetiteljima tržnice proslavili jubilarnu obljetnicu. U velikoj pulskoj padeli pripremat će se pedoći, a za glazbenu podlogu pobrinut će se In Vino Veritas. Prva degustacija očekuje se oko 11 sati.

Subota je ujedno dan kada će tržnicu na Verudi posjetiti Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula. Naime, tijekom ove pedagoške godine provodi se projekt pod nazivom „Djeca i tržnice grada“ u suradnji s DV Pula, DV Mali svijet i DV RinTin Tin te Gradskom tržnicom Pula koja ujedno u 2018. godini obilježava 120 godina osnivanja.

Za poticanje kako djece s teškoćama u razvoju, tako i djece bez teškoća, rad na projektu uključuje aktivnosti vezane uz likovne, glazbene i dramske radionice koje  se tematski vezuju uz voće, povrće, domaće životinje.

Jedan od ciljevi ovoga projekta je upoznavanje djece s tržnicom kao mjestom gdje se prodaju i kupuju različite namirnice. Aktivnosti Dnevnog centra vezano za upoznavanje djece s tržnicom najčešće su se održavale na tržnici Veruda, gdje su im susretljivi prodavači uvelike pomogli u ostvarenju cilja.

„Želimo se na naš način zahvaliti prodavačima koji su bili vrlo dragi s našom djecom te ćemo im u subotu, 12. svibnja pokloniti radove koje su djeca sama izradila, a isti su rezultati nastali tijekom provođenja projekta,“ navela je Loretta Morosin, mag.rehab.educ., ravnateljica Dnevnog cetra za rehabilitaciju Veruda-Pula.

Na centralnoj tržnici održat će se HandMade by Markat u petak, 11. svibnja, a subota je posvećena Mirisima i kusima te će nekoliko proizvođača prestaviti svoje najbolje proizvode.