Pulske mažoretkinje nastupaju na Državnom prvenstvu u Rovinju

Grad Rovinj – Rovigno će od 11. – 13. svibnja 2018. godine ugostiti mažoretkinje iz cijele Hrvatske na Državnom prvenstvu mažoretkinja. Pokrovitelj Državnog prvenstva mažoretkinja je Grad Rovinj – Rovigno, a organizatori su Mažoret savez Hrvatske i Rovinjske mažoretkinje.

Prvenstvo se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Preko 850 djevojaka i djevojčica u dobi od 7 do 25 godina natjecati će se u tri dobne kategorije (kadetkinje, juniorke i seniorke) i boriti se za titulu Državnih prvakinja.

U Rovinj će doputovati mažoret timovi iz svih dijelova Hrvatske – Vukovara, Iloka, Pule, Nedelišća, Samobora, Ogulina, Gospića i mnogih drugih gradova i općina.

Bogat program tijekom trodnevnog događanja, pored natjecateljskog dijela, uključit će i popratna događanja poput velikog Mažoret party-a u petak navečer i natjecanja za Miss mažoret koje će se održati u subotu u večernjim satima.

Cijelo Prvenstvo odvijati će se u centru Rovinja, na Trgu M. Tita, gdje će publika moći uživati u brojnim koreografijama u izvedbi najboljih hrvatskih mažoret timova.

Inače, hrvatske mažoretkinje slove kao najbolji plesni sastavi te vrste u Europi, te su već dugi niz godina vrlo rado viđen gost na turnejama diljem našeg kontinenta, ali i šire. Zbog toga, sve posjetitelje natjecanja i brojne turiste koji se već odmaraju u prelijepom Rovinju čeka prava vikend senzacija – najbolji hrvatski mažoret timovi i proglašenje najboljeg od najboljih.

Istru na ovogodišnjem Državnom prvenstvu mažoretkinja predstavljaju ovogodišnji domaćini Rovinjske mažoretkinje i Pulske mažoretkinje koje spadaju u sam vrh mažoret scene i to ne samo na nacionalnom nivou već i na internacionalnom nivou, a to osim brojnih medalja osvojenih u posljednjih 25 godina potvrđuju i brojni pozivi za gostovanja, pa će tako odmah po završetku Prvenstva djevojke otputovati na dvije različite turneje po Francuskoj. Tu su još i Barbanske mažoretkinje kojima je ovo drugo Državno prvenstvo mažoretkinja. Ono što posebno veseli je činjenica da će se po prvi puta natjecati i Kanfanarske mažoretkinje što je uz Rovinjske, Pulske i Barbanske mažoretkinje garancija svijetle budućnosti mažoretkinja u Istri.