Danas započinje gradnja “kikiriki” rotora na Velom Vrhu

Kako bi se povećala sigurnost i protočnost prometovanja na području Velog Vrha i šire zone, Grad Pula je naručio izradu projekta izgradnje rotora na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste te rotora na lokaciji sadašnjih semafora na Velom Vrhu. Rotor na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste je od strane Hrvatskih cesta d.o.o. izgrađen, dok će izgradnja rotora na lokaciji sadašnjih semafora na Velom Vrhu započeti danas, 14. svibnja. U uvjetima postojeće opterećenosti prometa i u odnosu na sve sudionike u prometu, te usuglašavanja projektnog rješenja s, prvenstveno, mještanima Vrelog Vrhu putem predstavnika Mjesnog odbora Veli Vrh te svim ostalim sudionicima: MUP-om, Hrvatskim cestama d.o.o. u čijoj je nadležnosti prometnica, Pula prometom d.o.o. i ostalim dionicima na koje se prometno rješenje direktno odnosi, utvrđena je prihvatljivost i opravdanost zahvata. Budući da je riječ o specifičnom raskrižju na koje nije moguće smjestiti klasičan okrugli rotor, prometno rješenje rotora nudi specifičan izgled –  kikiriki oblik rotora, na križanju državne ceste D75 (Vodnjanska cesta), Creske ulice i Paduljskog puta. U sklopu izgradnje rotora obnovit će se asfaltni zastor, izvest će se dva pješačka prijelaza s rampama za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, te će se izvesti i  obilježiti odgovarajuća prometna signalizacija za još sigurnije kretanje pješaka i prometovanje vozila. Protočnosti i sigurnosti prometovanja te kretanju pješaka doprinijet će i Prometna jedinica mladeži Grada Pule u suradnji s djelatnicima Prometne policije.

Radove će izvesti društvo Cesta d.o.o. i Pula parking d.o.o. a vrijednost investicije iznosi oko 300 tisuća kuna bez PDV-a.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa, sukladno fazama izvođenja, vodeći računa da se prometovanje omogući u ovisnosti o izmještanju  radova na gradilištu. Intencija je da cijelo vrijeme bude omogućeno prometovanje u pravcu Vodnjan – Pula uz naizmjenično propuštanje prometa regulacijom semafora i po  potrebi ručnom regulacijom, dok će bočni pravci iz smjera  Paduljskog puta i Creske ulice biti regulirani obilaznim prometnim pravcima.

Radovi se planiraju okončati do 24. svibnja te se mole svi sudionici u prometu na dodatni oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.