Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja, a proglašen je od strane Ujedinjenih naroda još 1089. godine, u svijetu je prvi puta obilježen 1994. godine, pod sloganom „da obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece“. Ovaj dan obilježava se kao odraz značaja kojeg međunarodna zajednica, pa tako i Grad Pula,  pridaje obitelji, kao temeljnoj jedinici društva.

Program obilježavanja (kronološki):

15.05.2018. Okrugli stol „SOLIDARNOST U OBITELJI I ZAJEDNICI“, od 11 do 13 sati, u Puli, u prostoru Komunalne palače (Trg Forum 1).

Organizatori: -Grad Pula – Vijeće za prevenciju kriminaliteta, Centar za socijalnu skrb Pazin-Podružnica OBITELJSKI CENTAR; moderatorica: Ines Puhar

Ciljevi: upoznavanje s aspektima solidarnosti u samoj obitelji, kao i prema potrebitim članovima obitelji od strane različitih subjekata i organizacija; također, upoznavanje s pravnim aspektima različitih humanitarnih akcija usmjerenih prema obiteljima i potrebitim članovima.

 

-15.05.2018. Panel rasprava „POMOĆNICI U NASTAVI – KLJUČNE OSOBE U INKLUZIVNOM OBRAZOVANJU“ OD 14 DO 16 SATI, U Pazinu, Spomen dom; organizatori: Gradovi Pazin i Pula, Istarska županija i Centar za socijalnu skrb Pazin-Podružnica OBITELJSKI CENTAR; moderatorica: Danijela Ustić; Ciljevi: predstavljanje dosadašnjih iskustava pomoćnika u nastavi i osvrt na poteškoće vezane za njihovo uključivanje u obrazovni proces.

 

-20.05.2018. od 9 do 12 sati, „REKREATIVNE AKTIVNOSTI U PARK ŠUMI ŠIJANA“, u povodu Dana zdravih gradova i Međunarodnog dana obitelji; organizatori:  Udruga kineziologa Pula, a partneri: Grad Pula, savjet mladih Grada Pule, Centar za socijalnu skrb Pazin-Podružnica OBITELJSKI CENTAR, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Društvo Naša djeca Pula, Natura Histica. Program uključuje brojne rekreativne aktivnosti prilagođene uzrastu djece i drugo.