Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu od 23. do 27. svibnja u Puli

Od 23. do 27. svibnja održat će se 16. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu u Puli u Domu sportova “Mate Parlov”. Pula će tako po treći put biti domaćin velikom plesnom spetaklu u kojem će sudjelovati više od dvije tisuće plesača iz 20 zemalja svijeta. Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 23. svibnja u 16 sati gdje je predviđeno okupljanje svih plesača i njihove pratnje ispred Arene, koji će u svečanoj povorci kroz grad stići do Foruma gdje će se u 17 sati održati svečani program dobrodošlice.

U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju. Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva. Natjecanje započinje 24. svibnja i to u jutarnjim satima te traje tijekom cijelog dana.

Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno u 19 disciplina i 6 kategorija. Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala, poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto i diplome do sedmog mjesta.