Rovinj ugostio Državno mažoret prvenstvo

Prošloga vikenda od 11. do 13. svibnja 2018. godine grad Rovinj ugostio je mažoretkinje iz cijele Hrvatske na Državnom prvenstvu mažoretkinja.
Pokrovitelj Državnog prvenstva mažoretkinja je bio Grad Rovinj – Rovigno, a organizatori Mažoret savez Hrvatske i Rovinjske mažoretkinje.

Prvenstvo se održalo pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Preko 850 djevojaka i djevojčica u dobi od 7 do 25 godina natjecalo se u tri dobne kategorije (kadetkinje, juniorke i seniorke) i borilo se za titulu državnih prvakinja.
Na Trgu maršala Tita svoje vještine u spoju plesa i sporta pokazalo je 45 sastava iz petnaest gradova Hrvatske (Barban, Čabar, Dubrava, Gospić, Ilok, Kanfanar, Krašić, Nedelišće, Nuštar, Ogulin, Pula, Rovinj, Samobor, Vrbovec i Vukovar)
Rovinjske mažoretkinje dokazale su još jednom da je njihovo mjesto u samome vrhu mažoret plesa.

U kategoriji formacija kadetkinje su osvojile odlično 7. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Seniorski sastav rovinjskih mažoretkinja je u kategoriji formacija štap osvojio svoju prvu brončanu medalju u veoma jakoj konkurenciji, te u kategoriji formacija pompon također 3.mjesto što čini najbolji plasman seniorskog sastava u povijesti tima.

U nenatjecateljskom dijelu prvenstva, predstavile su se i najmlađe članice udruge – dječji sastav te su svojom koreografijom dale do znanja da rovinjske mažoretkinje imaju svijetlu budućnost.

Djevojke su za natjecanje pripremale trenerica Besort Sulja, te voditeljica i trenerica Martina Tonelli.

Udruga rovinjskih mažoretkinja se posebno zahvaljuje gradu Rovinju, turističkoj zajednici grada Rovinja, Komunalnom servisu, Valbruni sport, Valalti, upravi udruge, roditeljima i navijačima na podršci te svima ostalima koji su pridonijeli uspješnoj organizaciji ovoga prvenstva te aktivnostima udruge.

Za rovinjske mažoretkinje nema odmora, naime već ovog vikenda kreću na turneju u Francusku gdje će se svojim atraktivnim nastupima predstaviti inozemnoj publici.