Članovi Dječjeg gradskog vijeća Pule osmislili edukativnu predstavu

 

Članovi Dječjeg gradskog vijeća u suradnji s Dramskim studijem Istarskog narodnog kazališta predvođenim njihovim dramskim pedagogom Aleksandrom Bančićem osmisli su edukativnu predstavu koju su u prostorijama Dječjeg centra Pula odigrali pred učenicima Osnovne škole Šijana.

Riječ je o predstavi koja se izvodi u formi Forum kazališta te tako na jedan drugačiji i proaktivniji način pristupa aktualnim temama i zornije prikazuje probleme s kojima se mladi danas susreću. Kroz scene Forum kazališta mlade se nastoji potaknuti na razmišljanje, interakciju te aktivno uključivanje u rješavanje problematike. „Cilj je da svi zajedno promišljaju o temi te nakon rasprave ponude niz rješenja na pitanja i probleme detektirane predstavom “ pojasnila je voditeljica DGV-a grada Pule Ileana Zahtila Blašković.

Predstava je do sada odigrana 11 puta, a kao takva namijenjena je učenicima sedmih i osmih razreda svih pulskih osnovnih škola. Glavne uloge utjelovili su sami članovi Dječjeg gradskog vijeća pod čijom je i palicom predstava nastala.

Cjelokupni projekt realiziran je uz potporu Grada Pule i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule.