U Puli je održan Dan otvorenih vrata dječjih vrtića

U organizaciji Grada Pule, Dječjeg vrtića Pula , DV-SI Rin Tin Tin i DV Mali svijet jučer je održan  Dan otvorenih vrata za sve roditelje kojima predstoji upis djece u dječji vrtić kako bi mogli vidjeti prostore vrtića, projekte koji se rade s djecom, upoznati odgojiteljice i stručne suradnike vrtića te upitati sve što ih zanima.

Predstavnici Grada Pule posjetili su vrtiće Monte Zaro ( Park Monte Zaro bb ) , Rin Tin Tin (Glavinićev uspon 4a) i Zvijezdice ( Šijana).

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zajedno s ravnateljicama vrtića zaključio je kako su Dani otvorenih vrata bitni kako za roditelje tako i za djecu dok je zamjenica gradonačelnika naglasila   namjeru ovih dana da  se svim roditeljima i budućim potencijalnim korisnicima ponude sve potrebne informacije o našim ustanovama predškolskog odgoja.

„ Grad Pula je, naime, za sve roditelje omogućio jedinstvene upise u dječje vrtiće što znači da oni svoje dijete mogu upisati u bilo koju predškolsku ustanovu na području grada Pule, bez obzira na osnivača“, rekla je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević, ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin-a Tamara Brussich i ravnateljica DV Mali svijet Sanja  Subotić složile su se kako je ovo dobra praksa ali i jedinstvena prilika za roditelje da sa svojom djecom razgledaju prostore vrtića koji ih zanima, upoznaju odgojitelje i stručne suradnike, saznaju koje programe nudi vrtić i sve što ih zanima.