Gradu Vodnjan-Dignano dodijeljenja “Plava zastava” za plaže u Peroju i Barbarigi

U petak, 18. svibnja 2018. godine, je u Njivicama, u Hotelu Jadran, na Državnoj svečanosti dodijele “Plavih Zastava za 2018 godinu”, Gradonačelniku Grada Vodnjana-Dignano Klaudiu Vitasoviću svečano uručena Plava zastava za 2018. godinu za plaže Peroj i Barbariga.

Gradonačelnik Klaudio Vitasović zahvalio Udruzi Lijepa Naša na prijedlogu koji je dostavila pred Međunarodni ocjenjivački sud za Plavu zastavu, a kojim je Grad Vodnjan-Dignano kandidirao svoje plaže u Peroju i Barbarigi. Gradonačelnik je u svom govoru naglasio kako je Grad Vodnjan-Dignano iznimno ponosan ovom nagradom te kako je Gradu Vodnjan – Dignano ovo iznimno visoko priznanje Međunarodne zajednice za projekt uređenja svojih plaža i dodatni poticaj za nastavak ulaganja u razvoj turizma i prateće infrastrukture. Pritom je istaknuo kako će plaže Peroj i Barbariga sigurno biti odlični promotori programa Plave zastave tijekom nadolazeće turističke sezone te se je ovom prilikom zahvalio svima koji na bilo koji način sudjeluju u kreiranju turističkog proizvoda i doprinose razvoju turizma na području Grada Vodnjan-Dignano.

Područje Grada Vodnjan – Dignano postaje sve značajnija turistička destinacija na karti Istre i Hrvatske, što potvrđuje i podatak da je na području Grada Vodnjan – Dignano lani ostvareno više od 650.000 noćenja.