U srijedu u Puli otvaranje „17. IDF Svjetskog prvenstva u sportsko modernom plesu”

Od 23. do 27. svibnja 2018. održat će se „17. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu“ u Puli, u Domu sportova Mate Parlov.
Po treći put Pula je domaćin velikom plesnom spetaklu u kojem će sudjelovati preko 2500 plesača iz 20 zemalja svijeta.

Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 23. svibnja 2018. u 16,00 sati gdje je predviđeno okupljanje svih plesača i njihove  pratnje ispred Arene,  koji će u svečanoj povorci kroz grad stići do Foruma gdje će se u 17,00 sati odžati svečani program dobrodošlice.  U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju.  Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva.

Natjecanje započinje 24 svibnja  i to od jutarnjih satima, te traje tokom cijelog dana.  Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno : A, B i C stage,  u 19 disciplina i 6 kategorija. Na natjecanju će sudit kvalificirani suci, od kojih osim sudaca federacije će suditi i suci gosti, plesni pedagozi i plesači raznih plesnih disciplina kao: Kobi Rozenfeld (plesač i koreograf iz SAD-a, ujedno i jedan od koreografa poznate pjevačice Beyonce), Davor Ćiković (koreograf i plesač iz Hrvatske), Barbara Basso (plesna pedagoginja iz Italije), Nika Burazer (plesačica i koreografkinja iz Slovenije) i Oscar Tornell (plesač i koreograf iz Švedske). Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala, poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto i diplome do sedmog mjesta.

KUD „TASA“ plesni studio Art Dance je organizator plesne manifestacije, poslije 2008. i 2014. godine, i ove 2018. godine.  “Zadovoljstvo  je što smo dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula, Hrvatska, će imati priliku uživati u četverodnevnom plesnom spektaklu koji će uveseljavati naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obiteji, pohodit će naš grad, i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi. Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008. i 2014. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetititi i druge krajeve naše regije. ” istakli su organizatori.