Rovinjske mažoretkinje na turneji u Francuskoj

Rovinjske mažoretkinje su prošlog vikenda na poziv francuske agencije F.V. Productions otputovale u Francusku na svoju prvu inozemnu turneju gdje su boravile od 18.-22. svibnja 2018.

Plesom su predstavile i promovirale svoj grad, a prepune dojmova ovu turneju su ocijenile kao vrnunac dvadeset godina svog postojanja.

Uz pratnju dijela puhačkog orkestra ”Naša sloga” Babići i dijela puhačkog orkestra KUD-a Matka Laginje iz Sv. Lovreča, rovinjske mažoretkinje su zaplesale u Parizu podno  Eiffelovog tornja te u gradovima Saint Quentinu i Estairesu gdje su imale čast biti jedine hrvatske predstavnice tih karnevalskih povorki koje je pratilo preko 30.000 gledatelja. U karnevalskim povorkama sudjelovalo je preko 40 grupa iz cijele Europe.

Svi nastupi su bili odlični uz nasmijane rovinjske mažoretkinje i glazbenu potporu puhačkog orkestra a sve je popraćeno aplauzima i ovacijama.

Mažoretkinje su tako uz nastupe imale vremena i razgledati Pariz koji ih je oduševio. Ova turneja bila je nagrada za napornu, ali i uspješnu godinu. Predivno putovanje koje će se dugo pamtiti.