Uređuje se igralište na pijesku na Valkanama

S ciljem dodatnog uređenja kupališta na Valkanama u ponedjeljak, 28. svibnja, planiraju započeti radovi zamjene derutne ograde igrališta na pijesku. Postavit će se novi stupovi igrališta i nova ograda čime će korisnici igrališta imati sigurne i kvalitetne uvjete za sportske aktivnosti.

Izvođač radova bit će Metallum d.o.o. iz Pićna a vrijednost investicije iznosi oko 76 tisuća kuna s uključenim PDV-om. Radovi će se okončati tijekom sljedećeg tjedna.

U posljednjih nekoliko godina izvršena znatna ulaganja u kupalište Valkane:  uređena su sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta, postavljene su nove ljestve za ulazak u more, postavljen je lift za ulazak u more osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, te su u tijeku radovi na uređenju kupališnog objekta i sanitarnog čvora.

I širi potez atraktivne kupališne zone posljednjih je godina obogaćen sadržajima i infrastrukturom. Na Mornaru je postavljeno pontonsko plivalište, te su uređeni sanitarni čvorovi kao i sanitarni čvorovi u Gortanovoj uvali prilagođeni i za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Za siguran pristup sanitarnim čvorovima na kolniku su postavljene umjetne izbočine za kontrolu brzine kretanja s pješačkim prijelazom. Izgrađen je i nogostupa s javnom rasvjetom u Ulici Valsaline čime je šetačima i svim ostalim osiguran siguran prolaz uz prometnicu koja se nastavlja na najomiljeniju pulsku šetnicu Lungomare.

Kao i svake godine  za sigurnost kupača brinut će se spasilačka služba osigurana od sredine lipnja do sredine rujna, na Valkanama na dvije pozicije, kao i psihološka brana za kupače.