Brončani status Eko škole Područne škole Banjole

Osnovna škola dr. Mate Demarina, Medulin – Područna škola Banjole od srijede 30. svibnja ima brončani status u međunarodnom programu za Eko škole. U balon dvorani u Banjolama, uz prigodan program učenika, obilježena je treća obnova statusa Eko škole, od 2012. god., što područnoj školi Banjole daje veliku čast da bude među stotinjak škola u hrvatskoj koje se zalažu za očuvanje okoliša i pomažu prirodi.

Prisutnima su se obratile Jasminka Zović i Martina Jakovčić, učiteljice razredne nastave u PŠ Banjole i voditeljice projekta, te naglasile kako su zadovoljne s razinom svijesti koju djeca imaju prema prirodi te kako im djeca sama dolaze i predlažu kakve bi aktivnosti mogli zajedno raditi. Dodale su kako sa radom treba nastaviti te da svakodnevno djecu treba ponovno educirati kako bi im to ušlo u naviku i kako bi im briga o prirodi postala normalna.

Obilježavanje su popratili predstavnica povjerenstva za međunarodne Eko škole u Republici Hrvatskoj i načelnik općine  Medulin, Goran Buić koji je pohvalio učenike i učenice koji marljivo rade cijelu godinu.

Foto: Lara Vujica, Format