ZAVRŠENO SVJETSKO PRVENSTVO U SPORTSKO MODERNOM PLESU

Dodjelom pehara najboljim grupama i individualnim plesačima završilo je svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu što se u Puli održavalo od 23. – 27. svibnja.

U tom je periodu Pulu pohodilo više od 3000 plesača i njihovih mentora.  Koliko Pula živi ples vidjelo se već prvog dana po punim tribinama pulskog Doma Mate Parlov. Ovacija i pljeska nije nedostajalo kao i bodrenja atraktivnih plesnih koreografija svih dana održavanja. Natjecanje su se odvijala na tri pozornice istodobno u 19 disciplina i 6 kategorija. Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije, polufinala i finala, poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto i diplome do sedmog mjesta. KUD “TASA” plesni studio Art Dance je organizator plesne manifestacije, poslije 2008. i 2014. godine, i ove 2018. godine. Zadovoljstvo nam je što smo dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula, je imala priliku uživati u četverodnevnom plesnom spektaklu koji su  uveseljavali naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodili su naš grad, i ponijeli  sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi. Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008. i 2014. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetiti i druge krajeve Hrvatske, kažu organizatori iz KUD-a Tasa Robert Ban i Tatjana Samuele Ban.

Naposljetku organizatori najavljuju održavnje Svjetskog prvenstva u sportsko – modernom plesu i 2019g. ponovo u Puli. Pokrovitelji manifestacije bili su Grad Pula, TZ Pula uz brojne sponzore Aut Will, Will Ren’t a car, Brionku….

Art Dance nastavlja sa radom i najavljuje završnu produkiju u INK 21.lipnja 2018g. u 20:00h uz brojne goste.