Istra postaje partnerom FC Bayern München

U Poreču je potpisan ugovor o međusobnom strateškom marketinškom partnerstvu između njemačkog nogometnog giganta i svjetskog brenda FC Bayern Münchena.

Trogodošnji ekskluzivni ugovor se sastoji od sedam točaka u kojima je predviđena međusobna promocija. Najbrojniji gosti u istarskom turizmu su Nijemci, a svaki drugi Nijemac dolazi upravo iz Bavarske. Istarski turizam, će, između ostaloga, imati priliku koristiti trojicu Bayernovih igrača koji će promovirati istarske turističke destinacije i proizvode, odigrati će se i utakmica legendi Bayerna i Hrvatske, ženska prva Bayernova postava doći će u Istru, a Istra će se reklamirati i u Allianz Areni.

Ugovor je u ime jednog od najvećih sportskih kolektiva svijeta potpisao Andreas Jung, član uprave kluba i direktor marketinga te predsjednik TZ Istarske županije Denis Ivošević.

Minhenski Bayern,  najveći je nogometni klub na svijetu kojeg formalno na zemlji podržava gotovo 300 tisuća članova organiziranih u 4.300 klubova, no još je značajnije da ga na raznim društvenim mrežama prati više od 650 milijuna ljudi! Ugovor koji su danas u Vili Polesini pred brojnim novinarima potpisali Andreas Jung, član Uprave FC Bayerna zadužen za marketing i direktor županijske turističke zajednice Denis Ivošević, početak je jednog dobrog partnerstva, opći je zaključak.

Kao što je Jung naglasio, Istra je ovime ušla u Bayernovu obitelj a naglasak je upravo na partnerstvu u kojem bi obje strane trebale imati koristi.