Politehnika pula 5. lipnja domaćin predavanja “Mikroskopskih metoda u studijama slika na platnu”

U utorak, 05. lipnja 2018. godine u 12.00 sati, Politehnika Pula poziva na javno predavanje koje će se održati u dvorani Luciano Delbianco.

Predavačica je dott.ssa.mag. Tea Zubin Ferri,Centar METRIS , na temu: Uloga mikroskopskih i spektroskopskih metoda u studijama autentičnosti slika na platnu.

U prezentaciji  Uloga mikroskopskih i spektroskopskih metoda u studijama autentičnosti slika na platnu Tea Zubin Ferri predstaviti će koji su koraci i analitičke metode neizostavni u studijama provjere autentičnosti slika na platnu. Pritom će biti navedene neke od najpoznatijih primjera krivotvorenih umjetnina te s kojim se to poteškoćama moguće susresti u mikroanalizi uzoraka slika na platnu te s usporedbom rezultata između stručnjaka u tom polju, a što je ujedno i tema njene doktorske disertacije.

Tea Zubin Ferri rođena je 1983. u Kopru. 2012. diplomirala je Kemiju na Sveučilištu Ca Foscari u Veneciji (Italija). Od svibnja 2010. djeluje u Ustanovi Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS (nekad Centar za istraživanje metala) gdje i danas radi. U Kemijskom odjelu METRIS-a bavi se analizama na kulturnim dobarima, provodi nacionalne i međunarodne projekte u kojima se istražuju predmeti koji su zaštićeni (arheološki nalazi, slike na platnu, freske, metali, pigmenti, žbuke, kamen). Autorica je brojnih članaka i predavanja koji se bave laboratorijskim analizama na kulturnim dobarima i elektronskom mikroskopijom i aktivna je članica Hrvatskog mikroskopijskog i kemijskog društva.

Ulaz je slobodan.