Proslava europskih vrijednosti u Puli se nastavlja i u lipnju

Grad Pula-Pola i Informacijski centar Europe Direct (EDIC) Pula-Pola u suradnji s Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencijom za ruralni razvoj Istre već niz godina tradicionalno organiziraju brojne manifestacije povodom obilježavanja Europskog tjedna na području Istarske županije.

Ovogodišnji program obilježavanja Europskog tjedna 2018. godine započeo je će već tradicionalnom centralnom manifestacijom u subotu, 5. svibnja 2018., na Gradskoj tržnici Pula, te se nastavio bogatim programom do 10. svibnja 2018. godine.
 
Proslava europskih vrijednosti nastavlja se i lipnju, kroz Festival multikulturalnosti u organizaciji Istarske županije povodom proglašenja 2018. godine kao Europske godine kulturne baštine. Festival multikulturalnosti održati će se u Titovom parku u Puli u periodu od 7. do 9. lipnja, a svečano otvaranje predviđeno je u četvrtak, 7. lipnja s početkom u 19.00 sati svečanim programom “Pjesmom i plesom kroz bogatu kulturnu baštinu nacionalnih manjina“ te izložbom radova, narodnih nošnji, nacionalnih jela i ostalih bogatstava nacionalnih obilježja.
 
Festival multikulturalnosti održava se u svrhu promocije istarskog kulturnog bogatstva i obogaćivanja turističke ponude u predsezoni s ciljem međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, što je ujedno jedan od temelja Europske unije. Na Festivalu će nastupiti amaterske udruge, zajednice i kulturna društva nacionalnih manjina na razini Istarske županije te predstaviti svoje kulturno stvaralaštvo, literarna bogatstva, likovne i umjetničke radove, narodne nošnje, nacionalna jela, tradiciju, pjesme, običaje te ostala nacionalna obilježja.