Postavljena Zelena zastava povodom stjecanja statusa međunarodne Eko škole

Danas se u Osnovnoj školi Kaštanjer održala svečanost povodom stjecanja statusa međunarodne Eko škole na kojoj je u ime Grada Pule prisustvovala zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci. Ravnateljica Nada Crnković srdačno je pozdravila prisutne, te naglasila kako se u školi puno radi na ljudskom odnosu, osviještenosti, ekološkom djelovanju i poticanju učenika na brigu o okolišu. Navela je projekte koje škola provodi, a neki od tih su sakupljanje starih baterija, akcija Zelena čistka,recikliranje u školi i mnoge druge. Pozdravila je zamjenicu gradonačelnika, kumu projekta, kako je navela, te zahvalila što je Grad Pula prepoznao i podržao školu u djelovanju.

Višegodišnje eko aktivnosti u školi kao i ovogodišnji projekt s temom “OTPAD” doprinijeli su ulasku OŠ Kaštanjer u asocijaciju međunarodnih eko škola. U Zagrebu toj dodjeli  prisustvovale su ravnateljica Nada Crnković, te dvije koordinatorice projekta, Jelena Bugarski i Sanja Brenko. Dobivena je zelena zastava koja je danas postavljena te plaketa. Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci pohvalila je školu na aktivnostima koje provode, naglasila je kako je Gradu izuzetno stalo do osposobljavanja mladih u zdravom društvu i uređenom okolišu.

Irena Burba iz Zelene Istre srdačno se zavalila svima na izvrsnim rezultatima i rekla kako su učenici već sad ambasadori zdravog , uređenog okoliša.

Svečanost se kasnije odvijala uz recitacije i predstave učenika  na temu smeća, održavanja okoliša i edukativnih poruka.