Otvoren 5. po redu Festival multikulturalnosti

U Titovom parku u Puli jučer je otvoren 5. po redu Festival multikulturalnosti. Festival multikulturalnosti organizira se u povodu Dana Europe koji se obilježava 9. svibnja s ciljem promoviranja istarskog kulturnooga bogatstva i međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, što je jedan od temelja Europske unije.

Uz zamjenika gradonačelnika Pule Roberta Cveka, prisutne u ime Istarske županije pozdravila je zamjenica župana Giuseppina Rajko.
Otvaranjem šampanjca obilježena je peta godina festivala, a na pozornicu je ubrzo stupila labinska kantautorica Elis Lovrić.
Nastupile su brojne amaterske udruge, zajednice i kulturna društva nacionalnih manjina na razini koje su predstavile kulturno stvaralaštvo, literarna bogatstva, tradiciju, pjesme, običaje i ostala nacionalna obilježja čak 14 etničkih skupina s područja istarskog poluotoka.

Festival multikulturalnosti održava se u svrhu obogaćivanja turističke ponude u predsezoni s ciljem međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, a nastavlja se danas s početkom u 19 sati.
Festival multikulturalnosti održavat će se u Titovom parku u Puli u periodu od 7. do 9. lipnja.