VINKURANSKI KAMENOLOM OD ČIJEG SE KAMENA GRADILA I PULSKA ARENA IŠČEKUJE TRILOGIJU ISTRIJANU

Očekuje nas razdoblje tri koncerta, tri orkestra, sedam solista i desetak estradnih zvijezda pod zvijezdama Cave Romane.

Vinkuranski kamenolom Cave Romane, stari rimski kamenolom od čijeg se kamena gradila pulska Arena, ali i brojne druge građevine, priprema se za događaj godine. Naime, u impozantnom i monumentalnom prostoru kojeg okružuju kamene stijene visoke 60 metara, u srpnju će biti održana tri koncerta objedinjena pod nazivom Trilogija Istrijana. Radi se o iznimno zahtjevom kulturološkom projektu, u organizaciji Turističke zajednice općine Medulin, kojim će se kroz glazbu dočarati utjecaj različitih kultura na život istarskog čovjeka u protekla dva stoljeća, kada su se na vlasti izmjenjivale: Austro-Ugarska monarhija, Kraljevina Italija i SFR Jugoslavija. U kamenolomu će nastupiti tri orkestra, tri pjevačka zbora, sedam solista i desetak estradnih zvijezda. Više od tisuću gledatelja prošle je godine bilo oduševljeno Carminom Buranom, odražnoj u kamenolomu. Mnogi su bili impresionirani fantastičnom akustikom prostora u kojem je nastupilo gotovo 200 glazbenika izvodeći jednu od najpoznatijih svjetskih kantata. Ali Cave Romane, ove godine donose još niz iznenađenja.

U kamenolomu će 12. srpnja  biti održan koncert pod nazivom PRINČEVI MONARHIJE, na kojem će biti izvedena djela  najpoznatijih kompozitora Austro-Ugarske monarhije: Mozarta, Bethovena, Liszta, Dvrožaka i Smetane. Orkestar, zbor i solisti  sastavljen je od glazbenika iz triju zemalja koje su također nekad pripadale toj zajedničkoj državi.

Drugi koncert, 17. srpnja  nosi naziv NOTTE TRICOLORE, a simbolizira doba vladavine Kraljevine Italije. Bit će izvedena djela velikih talijanskih majstora s uvertirama i arijama iz poznatih opera kao i poznate kancone. Orkestar i solisti vrhunski su talijanski glazbenici.

Treći koncert  naslovljen je ROCK YoU, INDEXI and FRIENDS & CAVE ROMANE ORCHESTRA. A 24. srpnja prijatelji Indexa i poznati pjevači izvest će najpoznatije pjesme ovog kultnog sarajevskog banda. Orkestar će odsvirati i seriju pjesama u instrumentalnoj verziji drugog sarajevskog benda – Bijelog dugmeta.

Dođite u Cave Romane poslušajte koncerte i uživajte. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.