Musicpolis: CIIVE

U programu Musicpolis Gradske radionice (Lj. Posavskog 10, Pula) u petak 15. lipnja  u 20:30 sati održat će nastup glazbenika okupljenih u okviru autorskog projekta pod nazivom CIIVE. Pod tim akronimom predstavlja se međunarodni kvartet glazbenih improvizatora, a koncert u pulskoj Gradskoj radionici bit će prvi zvanični susret ovih različitih i raznovrsnih umjetničkih i osobnih biografija u slobodnoj neidiomatskoj improvizaciji.  Oni će nastupiti u sastavu: Carlos Fagin (ARG) – klavijature, Elvis Šuke (HR) – vokal, saksofon i gitara, Vid Drašler (SLO) – bubnjevi te Ivo Poderžaj (SLO) – gitara. Kao poseban gost sudjelovat će Marko Zdravković-Kunac filmski i video autor iz Pule koji djeluje u Pulskoj filmskoj tvornici.

Carlos Fagin je pijanist, kompozitor, improvizator i glazbeni pedagog koji je rođen u Argentini. Kao solo glazbenik, ali također u zajedničkim projektima, ima za cilj razvijati vlastiti stil pod širokom paletom glazbenih utjecaja. Profesionalnu karijeru započeo je u Buenos Airesu sredinom 90-ih kad je osnovao svoj prvi jazz kvintet. Tijekom sljedećih sedam godina aktivno nastupa s ovim kvintetom, ali također i s KFR triom te Sergio Petravich kvartetom. 2003. odlazi studirati jazz piano na Konzervatoriju u Amsterdamu i Utrechtu, gdje diplomira te kompoziciju na roterdamskom Codarts konzervatoriju. U Nizozemskoj se pridružuju Rodrigo Faina sekstetu, osniva Housekeeping trio, Hitchcock Hamsters grupu te naposljetku Quatromonos kvartet koji izvodi njegove kompozicije. 2009. seli se u Barcelonu gdje nastavlja s glazbenim radom, a 2015. dolazi u Pulu i tu započinje s organizacijom glazbenih aktivnosti u koje uključuje domaće i europske muzičare.

Elvis Šuke je vokalist i multiinstrumentalist iz Pule koji svira gitaru i saksofon te pjeva u improvizacijskom sastavu Wuollahee. Nastupao je s Francijem Blaškovićem, pulskim Stabat mater, trio Tri i gostovao na albumu Žoambo Žoet Workestraa.

Vid Drašler rođen je u Bistrici ob Sotli, gdje svirao u jazz-rock grupama Zmajev rep i Malik. S Balžalorsky / Drašler triom radi proboj na slovenskoj jazz sceni, a s jednakom suptilnošću nastupa i u Orkestradi koja je usmjerena na obrade šansona. U sljedećem postavu, Drašler – Karlovčec – Drašler okreće se noisy improvizacijama. 2014. objavljen mu je solo album “Kramljaja”, a sljedeći album pod nazivom “My Ear Has Got Sharp Edges” objavljuje s Trojnik triom. Surađivao je u nekoliko kazališnih produkcija kao i s jazz orkestrom Kombo Kombo. Aktivan je kao glazbeni pedagog i organizator umjetničkih događanja u Vrhnici gdje također vodi tjedne radionice primarno usmjerene na ne-idiomatsku improvizaciju. Surađivao je s brojnim glazbenicima, a trenutno u okviru Roj le treh triu s Ivom Poderžajem i Žigom Jenkom.

Ivo Poderžaj slovenski je autor koji je započeo glazbenu karijeru koncem osamdesetih kao hard-core gitarist u grupi Vi7K. Osnovao je Žoambo Žoet Workestrao s kojima je od 1992. objavio šest albuma. Nastupao je s impro pank triom Suha Yuha, u triu s Marionom Džukljev i Jakom Bergerjem. Svirao je s Francijem Blaškovićem u Fonja Big Bandu. Svira gitaru u impro punk bendu Wuollahee i u triju s Vidom Drašlerjem i Žigom Jenkom, a bas u superbendu Olfamoštvo te punk triu 10.000 lir s Andrejem Fonom i Tadejem Čauševićem. Nastupao je s više glazbenika: Zsolt Soeres, Marko Brecelj, Zlatko Burić, Teresa Riemann, Igor Hofbauer, Mileta Mijatović, Hrvoje Cokarić, Dirk Bruinsma… Radio je kao novinar na Radio Študentu, a inače djeluje kao učitelj i prevoditelj.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan

 

Program “Gradionica” Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova