Dani Vojvodine u Istri – od Exita do tamburaša

U Puli je počela trodnevna manifestacija Dani Vojvodine u Istri, kojom Turistička organizacija Vojvodine (TOV) želi predstaviti 10 vojvođanskih gradova i općina i njihovu raznovsrnu ponudu..

Vojvođanski turistički djelatnici izravno poručuju da želi više gostiju iz Istre i cijele Hrvatske, a za to podastiru bogatu i raznovrsnu turističku ponudu – od najboljeg europskog festivala Exit i niza festivala jedinstvenih u svijetu do seoskog turizma na unikatnim salašima, tamburaše, lepezu gastronomskih manifestacija i vina s pijeska i fruškogorskog vinogorja.

Uvodni program počinje u četvrtak navečer na pulskom Trgu Portarata koncertom pretežito ženske glaznbene skupine Vrelo, te koncert ansasmbla Panonija, koji na osebujan način baštini staru vojvođansku muziku.

Vojvođani će u sljedeća dva dana u Ulici Giardini prirediti dvodnevno kušanje vina vojvođanske ravnice, a u petak navečer manifestacija službeno završava Vojvođanskom večeri i primanjem za poslovne parnere, predstavnike Istrarske županije mi medije.

Manifestaciju u Puli priredila je Turistička organizacija Vojvodine u suradnji s Vladom Autonomne pokrajine Vojvodine.

Predsjednica TOV Nataša Pavlović ukazala je i na važnost projekta sufinanciranog sredstvima InterregIPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020. godine.

Cilj tog projekta je “razvoj atraktivne, dinamične i konkurentne turističke promocije kako bi se povećala atraktivnost prekograničnih regija”, a sudionici namjervaju unaprijediti prekograničnu turističku ponudu i osigurati bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom.

Prema podacima Turističke organizacije Vojvodine (TOV), kontinuiranom porastu ukupnog broja inozemnih turista i ostvarenih noćenja na teritoriju Vojvodine u posljendje dvije godine značajno su prodonijeli i gosti iz Hrvatske kojih je više 10 posto.

Direktorica TOV Nataša Pavlović uvjerena je da Vojvodina svojom bogatom i nadasve raznovrsnom turističkom ponudom može privići i znatno više gostiju i iz Istre, ali i svih ostalih krajeva Hrvatske.

“Cilj nam je i na polju turizma dodatno unaprijediti već tradicionalno dobru suradnju Istre i Vojvodine – europskih regija koje se uzajamno prepoznaju po jedinstvu i skladu različitosti, a zajedno dijele ključne europske vrijednosti”, rekla je direktorica TOV Nataša Pavlović.

Poput Istre, i Vojvodina je, kaže Pavlović, “trg i prava riznica naroda i manjinskih zajednica koje obje naše regije dodatno obogaćuju svojom kulturom, tradicijom, umjetnošću, muzikom”.

“Imamo mnogo više zajedničkog što nas uzajamno privlači nego li razlika zbog kojih bi se trebali brinuti. Ovo je vrijeme kad treba uživati u životu, a Vojvodina upravo to nudi svojim gostima i spremna je ugostiti ih kad god požele”, poručila je direktorica TOV Nataša Pavlović.