I. Roštiljada na Svetici, Šišan, 22. lipnja 2018.

Mjesni odbor Šišan – Sissano i N.I.P. Agencija organiziraju po prvi puta u općini Ližnjan- Lisignano gastro manifestaciju „I. Roštiljada na Svetici” u petak 22.lipnja 2018., pod pokroviteljstvom Općine Ližnjan-Lisignano.
Prijavljeno je ukupno 14 ekipa za roštiljanje koje sa sobom na natjecanje donose samo roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja, a organizator osigurava meso za pripremu, te drva i ugljen za roštilj. Tročlani stručni žiri ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja.
Ova gastro manifestacija biti će humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod prikupljen toga dana ide za humanitarnu akciju “Borba s beštijom” organizirana u suradnji sa udrugom FB Puljani humanitarci za našu sugrađanku Petru koja se bori s sarkomom.

Na samom mjestu događanja osim bogatog glazbenog, zabavnog i gastronomskog programa organizirati će se i modna revija SK Design studia, te bogata tombola. Sve započinje u petak 22. lipnja od 17.00 sati. Popodnevni zabavni program od 17.00 do 20.00 sati ispunjen je nastupima mješovitih zborova sa područja Općine Ližnjan; Zbor Zajednice Talijana Šišan i KUD Kuje Ližnjan, te nastupom mlade pjevačke nade Sky Leček.

U programu je i vođeno razgledavanje tvrđave – Svetice (Monte Madonne), koja je sagrađena ispod istoimenog brda Monte Madonna koje se nalazi istočno od Šišana i sjeverozapadno od Ližnjana. Glavna funkcija ovog objekta bila je zaštita Kvarnerskog zaljeva pa se Svetica naziva i “čuvaricom Kvarnera”. U 20.00 sati započinje turnir u briškuli sa bogatim nagradama, a za dobro zabavu do kasno u noć pobrinuti će se Antonela Škuflić, Prolaznici band i TS Javori.

Voditelj cjelokupnog programa je legendarni Todor.
Provedite dan u prekrasnoj prirodi uz roštilj, dobru muziku i ugodno društvo. Očekuje se da će Monte Madonna (Svetica) u petak 22. lipnja biti mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja, stoga svi u Šišan u petak za Petru.