Prvi sajam mogućnosti privukao mnogobrojnu djecu i mlade

Na Trgu kralja Tomislava u Puli danas je u organizaciji Grada Pule – Vijeća za prevenciju kriminaliteta i Policijske uprave Istarska tradicionalno, u suradnji sa Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Zajednicom tehničke kulture Grada Pule, Kampanjom Istarske županije protiv bolesti ovisnosti “Bježi, via!”, Gradskim društvom Crvenog križa Grada Pule, Centrom za socijalnu skrb Pazin – Podružnica Obiteljski centar, Savjetom mladih Grada Pule, Udrugom UZPIRO Cro i Dječjim gradskim vijeće, održan prvi sajam mogućnosti pod nazivom Neovisan znači imati stav i biti zdrav, čime je obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.
Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zahvalila se okupljenim građanima i mnogobrojnoj djeci i mladima na velikom odazivu. “U sljedeće četiri godine nastavljamo s promicanjem pozitivnih aktivnosti u Gradu Pulu te promoviranjem udruga i ustanova koje provode takve programe kao najučinkovitijem načinu prevencije neprihvatljivog načina ponašanja mladih i najboljim oružjem u borbi protiv droge. Nastavak je to poticanja osmišljenog provođenja slobodnog vremena u našem gradu što smo prošle godine promovirali kroz Vodič u tiskanom izdanju, a koje ćemo promovirati kroz tematske Sajmove mogućnosti. Danas smo u Zajednici tehničke kulture koja je za nas ključni partner kada je riječ o tehničkoj odgoju te ujedno i okuplja veliki broj udruga koja želimo dodatno promovirati.” – poručila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.
Helna Mitrović iz Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije zahvalila se svima na dolasku te je kazala kako se jedino ujedinjeni možemo boriti protiv problema droge.
Prvi sajam mogućnosti osigurao je bogati program kojega su u potpunosti iskoristila djeca i mladi koji su se okušali u izradi zmajeva, lego modelarstvu, informatičkoj radionici, robotici, automodelarstvu i izradi recikliranih uporabnih predmeta i igračaka, te su imali prilike razgledati teleskopsku opremu, opremu za ronjenje, makete, izložbu fotografija, i pogledati bespilotnu letjelicu, isprobati poligon za vožnju i policijska vozila. Osim toga, dobru i veselu atmosferu svojim je nastupom od početka osigurala plesna skupina AB Original.