U Puli krenuli Dani otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora IDA-e

U prostorijama Istarske razvojne agencija danas su započeli Dani otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora Istarske županije. Prisutne sudionike, mahom male i srednje poduzetnike i obrtnke, ali i one koji to tek planiraju postati, pozdravio je direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti te izrazio zadovoljstvo odazivom i interesom koji su pokazali. Polaznicima besplatnih edukacija predstavnici Istarske županije i Grada Pule prezentirali su aktualne mjere za poticanje razvoja malog gospodarstva i razvoja poduzetništva kroz dodjelu potpora poduzetnicima, dok su predstavnici IDA-e dali obol u kontekstu IDA-ine podrške malom i srednjem poduzetništvu.

Sabatti je pozvao zainteresirane da se pridruže i besplatnim edukativnim aktivnostima koje će se u sklopu trodnevnog događanja odvijati još u Rovinju i Poreču i to na teme Uvod u poduzetništvo i Izrade poslovnog plana. Dani otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora Istarske županije organiziraju se u sklopu IDA-inog EU projekta „Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške – HQ_ISTRIA”, ukupne vrijednosti 600.000 kuna, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Budući da projekt za cilj ima razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja i edukacije za male i srednje poduzetnike, Sabatti je naposljetku najavio niz besplatnih edukacija u sferi digitalnog gospodarstva s kojima IDA kreće na jesen. Detalje o postupku prijave zainteresirani će moći potražiti na webu i društvenim mrežama IDA-e već od rujna.

PROGRAM DANI OTVORENIH VRATA PODUZETNIČKIH INKUBATORA ISTARSKE ŽUPANIJE:

1. Srijeda, 27. lipnja 2018. od 09.00 do 14.00 sati, Pula (Istarska razvojna agencija; Mletačka 12, 52100 Pula)
• Institucionalna i financijska podrška poduzetnicima i obrtnicima
– Istarska županija;
– Grad Pula;
– Istarska razvojna agencija.
• Stručna edukacija: Mala škola pravnih savjeta za MSP-ove i obrtnike

2. Četvrtak, 28. lipnja 2018. od 09.30 do 16.00 sati, Rovinj (Poduzetnički inkubator Rovinj-Coworking, A. Ferri 37A, 52210 Rovinj)
• Institucionalna i financijska podrška malom i srednjem poduzetništvu
– Grad Rovinj – Rovigno;
– Istarska razvojna agencija.
• Stručna edukacija: Uvod u poduzetništvo; uspješno pokretanje i financiranje start-up poduzeća

3. Petak, 29. lipnja 2018. od 09.30 do 16.00 sati, Poreč (Poduzetnički inkubator Poreč, Žbandaj 34 a, 52440 Poreč)
• Institucionalna i financijska podrška malom i srednjem poduzetništvu
– Grad Poreč – Parenzo;
– Istarska razvojna agencija.
• Stručna edukacija: Kako izraditi pametan poslovan plan?

Za dodatne informacije molimo kontaktirati:
Ivana Kalac
e-mail: ivana.kalac@ida.hr
tel. 052/381-900